Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

Winnaars Publieksprijzen zijn bekend!

Kinderen door heel Nederland hebben hun stem laten horen: Captain Nova is nu ook door het publiek uitgeroepen tot Beste Kinderfilm! De Expeditie van Familie Vos wint Beste Nederlandse Kinderfilm.

Vandaag zijn de Publieksprijzen voor Cinekid Festival 2021 bekendgemaakt. De winnaars worden bepaald door kinderen die het festival hebben bezocht en hun stem hebben uitgebracht op hun favoriete films en series.
 
Nadat Captain Nova vorige week al twee Cinekid Leeuwen van de jury (Beste Kinderfilm en Beste Nederlandse Kinderfilm) bemachtigde, viel de spannende sciencefiction film opnieuw in de prijzen. Bezoekers in Amsterdam en acht andere Cinekid locaties verspreid over het land hebben dit jaar Captain Nova uitgeroepen tot Beste Kinderfilm 2021. Familiefilm De Expeditie van Familie Vos werd gekroond tot publieksfavoriet binnen de Beste Nederlandse Kinderfilm competitie.
 
Ook dit jaar organiseerde Cinekid het succesvolle scholenprogramma De Nationale Publieksprijs.
Uit het Cinekid korte film en serie programma werd een selectie samengesteld en binnen een educatieve context door basisschoolkinderen in heel Nederland bekeken. De schoolklassen van deze geselecteerde basisscholen bepaalden de winnaars van de Nationale Publieksprijs. Dit jaar deden er 25 scholen mee aan de Nationale Publieksprijs.
 
De gloednieuwe kinderserie Rintje 2 die vorige week zijn wereldpremière op Cinekid Festival beleefde,  is door de kinderen van de onderbouw in het primair onderwijs als winnaar uitgroepen. De korte documentaire Julieta & de schildpadden in de plastic soep over de problematiek rond afval in de oceaan kreeg van de schoolkinderen uit de bovenbouw de Cinekid Leeuw.
 
Met deze bekendmaking zit Cinekid Festival 2021 er bijna op. De 35e editie van Cinekid op de nieuwe locatie in Amsterdam Noord, was zeer geslaagd, mede dankzij de intensieve samenwerkingen met de DAT!school, United Painting, Noordmakers, Winkelcentrum Boven ’t IJ en Verdedig Noord. Daarnaast waren we ook voor het eerst aanwezig met een 360 graden programma in Artis, het Bijlmerpark Theater in Zuidoost én op 35 locaties in het land.

Alle publiekswinnaars op een rij:

Beste Kinderfilm - Publieksprijs
Captain Nova
Regie: Maurice Trouwborst
Scenario: Maurice Trouwborst, Lotte Tabbers
Productie: Keplerfilm
Nederland

Beste Nederlandse Kinderfilm - Publieksprijs
De Expeditie van Familie Vos
Regie: Bob Wilbers
Scenario: Job Römer, Nienke Römer
Productie: Messercola
Nederland
 
Nationale Publieksprijs - Onderbouw
Rintje 2
Regie: Ben Tesseur, Steven De Beul
Scenario: Fabie Hulsebos, Fiona van Heemstra
Productie: Lemming Film, Mockingbird Productions
Omroep: AVROTROS
Nederland, België
 
Nationale Publieksprijs - Bovenbouw
Julieta & de schildpadden in de plastic soep
Regie: Mirjam Marks
Productie: Tangerine Tree
Omroep: Evangelische Omroep
Nederland
 
Over Cinekid
Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen bereikt.
 
Maar ook is Cinekid hét internationale platform gericht op kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden. Cinekid Festival vindt dit jaar plaats van 13 t/m 31 oktober in het hele land. Kijk voor het volledige programma op cinekid.nl. Volg het laatste Cinekid-nieuws op Facebook, Instagram en via de Cinekid nieuwsbrief.

 

;