Home

Bekijk alle festivalvideo's

Beleef Cinekid Festival 2021 opnieuw met onze vrolijke dagrecaps.

Heb jij ook zo genoten van onze festivalvideo's? Anders wij wel! We hebben alle recaps voor je bij elkaar gezet op deze pagina. Lekker overzichtelijk nagenieten dus. 

 

Woensdag 13 oktober 

Woensdag opende Cinekid Festival 2021 met de mega spannende sciencefiction familiefilm Captain Nova. De grootste zaal van Pathé Amsterdam Noord was gevuld met super nieuwsgierige kinderen, ouders en natuurlijk de cast en crew. Hoofdrolspelers Kika en Marouane nemen je mee! Ready voor take-off... 

 

Donderdag 14 oktober

Op de tweede scholendag kwam foley-artiest Daimo langs voor een masterclass geluid maken voor film, werden alle hoeken van het MediaLab ontdekt en leerden kinderen van alles over de bijzondere kostuums uit de film Mijn leven is een circus

 

Zaterdag 16 oktober 

Vandaag stond in het teken van... Misfit! Er waren maar liefst drie Misfit-activiteiten te beleven: de masterclass waar je alles leerde over het leven op een filmset van de regisseur, producent en drie Misfit-acteurs, de Q&A waar je al je vragen kon stellen aan de cast en natuurlijk dé première van Misfit: de serie!

 

Zondag 17 oktober 

Deze zondag kreeg Cinekid hooggeëerd bezoek! Iven Cudogham nam je mee naar de première van De avonturen van Anansi de Spin, Charlie Chaplin (de look-a-like natuurlijk) kwam langs op het Cineplaza en Stefania sloot de dag af met een spetterend optreden.

 

Maandag 18 oktober 

Vandaag werden de coole games en bijzondere installaties van het MediaLab weer volop ontdekt. Nizar El Manouzi kwam langs in de Cinekeet voor de acteermasterclass Fake it till you make it. Darryl Amankwah leid je rond! 

 

Dinsdag 19 oktober 

TikTokkers Anique en Lonneke nemen je vandaag mee op Cinekid Festival! Ze gingen langs bij de masterclass van Poeslief 2, waar kids leerden hun huisdieren te filmen (met knuffels natuurlijk). Ook namen ze je mee over het buitenterrein en het MediaLab! 

 

Woensdag 20 oktober

Emma Wortelboer en Jurre Geluk lieten zich vandaag bijten door een bloedzuiger. En Jurre bleef daarna nog even hangen voor de masterclass stemacteren met De Smurfen.

 

Donderdag 21 oktober 

Het barste weer van nieuwsgierige, blije én geschminkte op Cinekid Festival! Vandaag kwamen YouTubers Zomayra en Celina langs voor een masterclass. Het MediaLab werd weer volop bezocht waar kids aan de haal gingen met de vetste computergames, VR-installaties en zelfgemaakte poppetjes van klei. 

;