Home

Foto's Cinekid Festival 2021

Dit is Cinekid Festival 2021 in beeld! Bekijk hier alle foto's van dag tot dag. Sta jij er ook bij?

Woensdag 13 oktober

Hoera! Cinekid Festival is vandaag feestelijk geopend. De scholendagen zijn nu begonnen! Na een muzikaal ontvangst van de brassband en de welkomstwoordjes van onze directeur Heleen Rouw en wethouder Touria Meliani, was het aan regisseur Maurice Trouwborst, scenarioschrijver Lotte Tabbers en de juniorcrew om de wereldpremière van Captain Nova aan te kondigen. Met de vertoning van deze spannende sciencefiction openingsfilm is Cinekid Festival 2021 dan eindelijk begonnen. Proost!

Donderdag 14 oktober

De scholendagen zijn in volle gang! Vandaag bracht wethouder Marjolein Moorman een bezoek aan Cinekid Festival en kwam Iven Cudogham voorlezen uit De avonturen van Anansi de spin. De documentairereeks Mijn ouders zijn gescheiden werd vertoond en kinderen konden erna meedoen met de spoken word workshop. Ook werden de zelfgemaakte video’s van Shorts by Kids vertoond én werd er van alles geleerd over de kostuums uit Mijn leven is een circus.

Vrijdag 15 oktober

Vandaag was de laatste scholendag! Enthousiaste leerlingen ontdekten in Pathé Amsterdam Noord het reusachtige MediaLab waar ze hun ogen uit keken. Ze maakten hun eigen mini-robots, dansten met hun zelfgemaakte poppetjes van klei, beleefden met open mond een van de vele gave VR-installaties en nog véél meer.

Zaterdag 16 oktober

Cinekid Festival is vandaag geopend voor het grote publiek! Er waren maar liefst drie Misfit-activiteiten te beleven: de masterclass waar je alles leerde van de regisseur, producent en Misfit-acteurs over het leven op de filmset, de Q&A waar je al je vragen kon stellen aan de cast en natuurlijk dé première van Misfit: de serie! Verder werd het MediaLab natuurlijk weer ontdekt!

 

;