Home

Cinefiel in de dop

Cinekid is dé thuishaven voor de grootste filmliefhebbers. Ben jij een cinefiel, een echte filmgek? Deze acht films zijn net even wat anders dan de rest, die je zeker moet kijken. Zet ze snel op je kijklijst!

Wild Roots

Niki, die bij haar oma in een grauw appartementje leeft, heeft haar vader Tibor zeven jaar niet gezien. Haar oma wil niet dat het meisje contact met hem heeft, maar Niki kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat naar hem op zoek. Tibor is dakloos en kan amper rondkomen, maar sluit zijn dochter toch in zijn hart in deze rauwe film.
Zaterdag 16 oktober | 16.15 | Pathé Amsterdam Noord
Maandag 18 oktober | 16.15 | Pathé Amsterdam Noord
Koop je kaartjes hier

Vlinderhart

Juozapas is geboren met een zeldzame afwijking: zijn hart zit aan de buitenkant van zijn borst. Hij gaat niet naar school en heeft geen vrienden, maar brengt zijn dagen door in een verlaten landhuis, waar hij een insectenhotel heeft gebouwd en zich verschuilt voor de pestkoppen uit het dorp. Dat alles verandert als hij vriendschap sluit met het meisje Rugilé.
Dinsdag 19 oktober | 11.45 | Pathé Amsterdam Noord 
Donderdag 21 oktober | 12.15 | Pathé Amsterdam Noord 
Koop je kaartjes hier

Poupelle uit Schoorsteenstad

Loodgrijze rookwolken bedekken Schoorsteenstad. Nadat tijdens Halloween een gloeiend hart uit de hemel is gevallen gaan schoorsteenvegertje Lubicchi en Poupelle, een vriendelijk monster gemaakt van vuilnis, op zoek naar het geheim achter die wolken. Bestaan de blauwe lucht en de sterren echt, zoals Lubicchi's verdwenen vader beweerde? Betoverende animatiefilm, met veel spanning, grappige figuren en ontroerende momenten.
Te zien in Pathé Amsterdam Noord.
Klik hier voor data, tijden & tickets

Nachtwoud

Paul heeft er genoeg van! Pestkoppen op school steken de draak met zijn vader, die een jaar geleden spoorloos verdween. Paul wil bewijzen dat vader niet gek is en dat hij echt een oeroude, geheimzinnige grot in de bergen heeft ontdekt. Samen met zijn vriend Max begint hij aan de gevaarlijke tocht, een avontuur dat ze nooit zullen vergeten.
Te zien in Pathé Amsterdam Noord.
Klik hier voor data, tijden & tickets

 

Een kleurrijke droom

Een optreden van een stel circusartiesten op een eiland gaat verkeerd en de groep wordt opgesloten op verdenking van een aanslag. Alleen menselijke kanonskogel Drin weet te ontsnappen. Samen met het meisje Tuvi en de grappige zeemeeuw Nathan probeert hij het eiland te verlossen van de onderdrukkende machthebbers. Grappige klei-animatie over het verlangen naar vrijheid. 
Dinsdag 19 oktober | 10.30 | Pathé Amsterdam Noord
Woensdag 20 oktober | 11.00 | Pathé Amsterdam Noord  
Koop je kaartjes hier

 
  

Karmalink 

Niets is wat het lijkt in dit sciencefiction-avontuur in een futuristisch Cambodja. Hierin beginnen twee tieners aan een ingewikkelde zoektocht naar een gouden beeldje dat een van hen steeds in zijn dromen over eerdere levens ziet. Een piepjonge detective helpt z’n droombeelden te vinden en een spannende zoektocht door een futuristische wereld volgt.
Zondag 17 oktober | 16.15 | Pathé Amsterdam Noord
Dinsdag 19 oktober | 16.00 | Pathé Amsterdam Noord
Koop je kaartjes hier

Even Mice Belong in Heaven

Muis Whizzy, een opscheppertje, tuimelt tijdens een wilde achtervolging met haar vijand de Vos de dierenhemel in. Wat een vreemde wereld, het lijkt wel een computerspel! Whizzy en Vos komen in geheimzinnige, grappige en spannende situaties terecht en samen moeten ze een uitweg zoeken. Zo worden ze vrienden in deze animatiefilm waarbij je ogen te kort komt.
Te zien in Pathé Amsterdam Noord 
Klik hier voor data, tijdens & tickets 

Cocon & vlinder

In een arm bergdorpje ziet een jongen dat zijn gehandicapte buurmeisje nooit naar school gaat. Hij besluit haar te helpen met lezen en rekenen, maar haar vader jaagt hem telkens weg. Dus moet hij slimme trucs bedenken, zoals papieren vliegtuigjes en een blikjestelefoon. Hij is er zo druk mee dat hij zelf spijbelt van school. Als dat maar goed gaat!
Te zien in Pathé Amsterdam Noord 
Klik hier voor data, tijdens & tickets  
 
  

;