Home

Bijna zover... Cinekid Festival 2021!

Neem een voorproefje van Cinekid Festival!

Over 4 weken is het zover! Op 13 okotber gaat de 35ste editie van het Cinekid Festival van start! Het hele programma maken we op donderdag 30 september om 10.00 uur bekend, dan start ook de kaartverkoop. Kun je niet wachten om te duiken in het mooie programma vol films, series, workshops en andere activiteiten? Wij verklappen alvast een deel van het programma dat je in oktober sowieso moet zien. De komende weken lichten we steeds een tipje van de sluier op van het programma.

Abonneer je op onze nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn!

Wereldpremière Captain Nova 

Cinekid Festival 2021 wordt geopend met de bijzondere wereldpremière van het spannende sciencefiction-avontuur Captain Nova! Ver in de toekomst, in het jaar 2050, is de aarde er enorm slecht aan toe. De ervaren gevechtspiloot Nova krijgt de opdracht terug in de tijd te reizen om een verschrikkelijke milieuramp te voorkomen. Maar wat niemand weet is dat tijdreizen een bijwerking heeft: Nova wordt weer jong en komt op aarde als twaalfjarige. Niemand neemt haar nog serieus, behalve Nas die het mysterieuze meisje en haar vliegende robotje ADD uit handen probeert te houden van de geheime dienst. Deze rake en actuele film bekijk je voor het eerst op Cinekid Festival! 

Wereldpremière De avonturen van Anansi de Spin

Ook De avonturen van Anansi de Spin wordt voor het eerst ter wereld vertoond tijdens Cinekid Festival 2021! De fabeltjes over de spin Anansi zijn al eeuwenoud. Ze gaan over een spin die keer op keer zijn tegenstanders te slim af is. De boodschap is: wie niet groot is en sterk is, moet slim zijn. De sprookjes komen oorspronkelijk uit West-Afrika, maar door de slavernij kwamen ze ook in Suriname, de Antillen en het Caribisch gebied terecht. Schrijver Iven Cudogham vindt dat ook kinderen in Nederland kennis moeten maken met Anansi. Bekijk deze gloednieuwe animatieserie als allereerste op Cinekid Festival!

;