Home

Top 50 beste jeugdfilms op Pathé Thuis

Met een film uit de Cinekid Top 50 kom je de meivakantie zeker weten door. We hebben een selectie gemaakt van de 50 beste jeugdfilms die te zien zijn via Pathé Thuis. Ga je voor een klassieker als Het Zakmes of misschien het recente Kapsalon Romy? Veel kijkplezier!

 • Dikkertje Dap - Leeftijd: 3+
  Dikkertje is vaak bij giraf Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk, totdat Dikkertje naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Hij doet er alles aan om Raf mee te nemen, zodat hij kennis kan maken met Yous.
 • Buurman & Buurman, Experimenteren er op los! - Leeftijd: 3+
  Buurman & Buurman proberen op een hilarische manier pannenkoeken te bakken, proberen ze de appeldief te vangen door de appelbomen te beveiligen en experimenteren ze zelfs met een zelfgemaakte vliegmachine!
 • Shaun het Schaap - Leeftijd: 3+
  Het kattenkwaad van Shaun het schaap zorgt ervoor dat de boer wordt weggevoerd van de boerderij. Shaun en Bitzer moeten samen met de kudde de grote stad trotseren om de boer te redden.
 • Brammetje Baas - Leeftijd: 6+
  De energieke Brammetje is zes jaar en kan een heleboel dingen heel goed. Hij kan al lezen, drummen op de tafel en hoger springen dan zijn vader (op de trampoline). Alleen stil zitten kan hij niet.
 • Calamity - Leeftijd: 6+
  De 12-jarige Martha Jane trekt met haar familie en vele anderen naar het Westen van Amerika op zoek naar een beter leven. Als haar vader gewond raakt, moet ze voor haar zusjes zorgen.
 • Dolfje weerwolfje - Leeftijd: 6+
  Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij op een nacht verandert in een wit pluizig dier: een wolfje. Zijn pleegbroertje Timmie vindt het vet en doopt hem ‘Dolfje weerwolfje’, maar de gevoelige Dolfje wil helemaal geen weerwolfje zijn.
 • Inside Out - Leeftijd: 6+
  Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Ze laat zich daarbij, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet.
 • Onward - Leeftijd: 6+
  Na de dood van Ian en Barley's vader besluiten de jongens op een ontdekkingsreis te gaan. Daarbij gaan ze op zoek naar de vraag of er nog enige vorm van magie over is in de buitenwereld.
 • Raya and the Last Dragon - Leeftijd: 6+
  Een eenzame krijger, Raya, moet de legendarische laatste draak opsporen om een kwade kracht te stoppen die na 500 jaar is teruggekeerd en de wereld van Kumandra bedreigt.
 • Mees Kees - Leeftijd: 6+
  Kees is een stagiair en moet voor het eerst voor de klas staan, voor groep 6b. Hij weet nog niet helemaal hoe dat moet, maar gelukkig helpen de kinderen hem met lesgeven. De strenge directrice Dreus vindt het maar niets.
 • Meester Kikker - Leeftijd: 6+
  Het leven van de kinderen uit de klas van Meester Frans staat op zijn kop als blijkt dat hij soms spontaan in een kikker verandert. Helemaal niet handig, want hun strenge schooldirecteur Stork ziet de meester het liefst snel vertrekken.
 • Het Zakmes - Leeftijd: 6+
  Mees blijkt per ongeluk het zakmes van zijn zojuist verhuisde beste vriend Tim nog te hebben. Hij wil het teruggeven, maar hij weet niet waar Tim naartoe is verhuisd. Mees zet alles op alles om het zakmes weer terug te geven.
 • Finding Nemo - Leeftijd: 7+
  Toen Nemo klein was at een vis zijn moeder, broers en zussen op. Zijn vader zweert dat hij Nemo nooit iets laat gebeuren, maar op de eerste schooldag wordt Nemo gevangen door duikers. Zijn vader gaat in de grote oceaan naar hem op zoek.
 • The Jungle Book - Leeftijd: 7+
  Het mensenjong Mowgli groeit op bij een wolvenroedel. Wanneer de tijger Shere Khan hem als een bedreiging ziet, wordt Mowgli gedwongen om de plek waar hij is opgegroeid te verlaten. Samen met de panter Bagheera gaat hij op reis.
 • De Kleine Prins - Leeftijd: 7+
  Het leven van een klein meisje is helemaal uitgestippeld door haar moeder. Dan ontmoet ze de oude buurman die haar een magisch verhaal vertelt over een ontmoeting met een kleine prins en gaat er een hele nieuwe wereld voor haar open.
 • De Leeuwenkoning - Leeftijd: 7+
  In Afrika wordt Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint broer Scar niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Scar smeedt samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen.
 • Paddington 2 - Leeftijd: 7+
  Paddington is inmiddels gesetteld bij de familie Brown en heeft wat baantjes om een cadeau te kopen voor tante Lucy. Hij heeft een mooi boek op het oog maar wanneer deze gestolen wordt, krijgt hij de schuld en beland hij in de gevangenis!
 • Ratatouille - Leeftijd: 7+
  Het ratje Remy droomt ervan ooit een grote chefkok te worden. Hij raakt verzeild in het riool en komt zo precies uit onder het beroemde restaurant van zijn culinaire held. Al snel zet Remy’s passie de hele culinaire wereld op zijn kop.
 • Toy Story - Leeftijd: 7+
  De cowboypop Woody is plots niet meer het favoriete speelgoed van Andy. Hij is vervangen door de space-ranger Buzz Lightyear. Woody laat het hier niet bij zitten en brengt zo zichzelf en Buzz in grote problemen.
 • Antboy - Leeftijd: 8+
  Pelle is een onopvallende doodgewone 12-jarige jongen. Totdat hij gebeten wordt door een mier. Plotseling is Pelle berensterk, kan hij tegen muren klimmen en heeft een niet te stillen honger naar zoetigheid.
 • Coco - Leeftijd: 8+
  Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz.
 • De Kleine Heks - Leeftijd 8+
  De kleine heks moet bewijzen dat ze een goede heks is. Maar de boze heks Rumpumpel wil voorkomen dat ze succesvol is en ook de kleine heks zelf is bepaald niet zo ijverig.
 • E.T.: The Extra-Terrestrial - Leeftijd: 8+
  Een buitenaards ruimteschip vertrekt in alle haast van de Aarde, maar vergeet iedereen mee te nemen. Het jongetje Elliot ontdekt de achtergebleven E.T. en probeert het te verbergen en te beschermen voor de boze buitenwereld.
 • Ja Zuster Nee Zuster - Leeftijd: 8+
  Het rusthuis van zuster Klivia biedt onderdak aan vier unieke bewoners. Samen zorgen deze bewoners voor de nodige overlast voor verzuurde buurman Barend Boordevol. Hij probeert alles om de zuster en de bewoners eruit te krijgen.
 • Kapsalon Romy - Leeftijd: 8+
  Met frisse tegenzin past oma Stine op haar kleindochter Romy omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer.
 • Matilda - Leeftijd: 8+
  Matilda is een heel slim meisje met speciale krachten, maar haar ouders merken dit niet. Wanneer ze voor het eerst naar school mag, veranderd haar hele leven.
 • Sing Song - Leeftijd: 8+
  Jasmine wordt uitgenodigd voor een song-contest in Suriname. Ze vertrekt met gitarist Stijn naar haar exotische geboorteland, maar niet alleen om te zingen. Want zonder dat iemand het weet gaat ze op zoek naar haar moeder.
 • Up - Leeftijd: 8+
  Een stokoud mannetje beleeft met een jonge padvinder allerlei spannende avonturen in hun reis rond de wereld.
 • Vaiana - Leeftijd: 8+
  De avontuurlijke en dappere Vaiana heeft één grote missie: de oceaan over zeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Op deze spannende ontdekkingsreis ontmoet ze de halfgod, Maui, die zo zijn eigen belangen heeft.
 • The Wizard of Oz - Leeftijd: 8+
  Wanneer een buurvrouw Dorothy's hond Toto probeert in te laten slapen, neemt ze hem mee en rent ze weg. Ze worden echter opgepakt door een tornado die hen meeneemt naar het magische land van Oz.
 • De Boskampi's - Leeftijd: 9+
  Rik Boskamp, zoon van een sullige boekhouder, wil maar één ding: niet meer gepest worden. Hij verzint een list en zorgt ervoor dat zijn vader wordt aangezien voor de levensgevaarlijke maffiabaas Paulo Boskampi.
 • De Club van Lelijke Kinderen - Leeftijd: 9+
  Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is.
 • Harry Potter en de Steen der Wijzen - Leeftijd: 9+
  Harry heeft zich altijd buitengesloten gevoeld door zijn familie. Op zijn elfde verjaardag verneemt hij dat zijn overleden ouders twee machtige tovenaars waren. Ook hij beschikt over magische krachten en mag daarom naar school op Zweinstein.
 • Spider-Man: Into the Spider-Verse - Leeftijd: 9+
  Een tiener uit Brooklyn laat de eindeloze mogelijkheden zien van het Spider-Versum, waar meer dan één persoon het masker kan dragen.
 • The Crossing - Leeftijd: 9+
  Sarah en Daniel zijn Joods en op de vlucht voor de Duitse bezetters verstoppen ze zich in de kelder van Otto en Gerda. Als de ouders van Otto en Gerda worden opgepakt besluiten ze om Sarah en Daniel te helpen ontsnappen naar Zweden.
 • Fantastic Mr. Fox - Leeftijd 10+
  Om aan voedsel te komen berooft Mr. Fox boerderijen, terwijl hij aan Mrs. Fox beloofd had dit niet meer te doen. Mr. Fox is de boeren steeds te slim af, maar als ze voor de zoveelste keer beroofd worden, smeden ze een plan.
 • Home Alone - Leeftijd: 10+
  Als de 8-jarige Kevin per ongeluk alleen wordt thuisgelaten met kerst, zal hij zelf twee niet al te slimme inbrekers buiten de deur moeten houden.
 • In Oranje - Leeftijd: 10+
  Remco is een voetbaltalent dat droomt van het Nederlands elftal. Als zijn vader Erik plotseling overlijdt, stort zijn wereld echter in. Met behulp van zijn vrienden Winston en Anneke krijgt Remco langzaam weer zin om te gaan voetballen.
 • Kauwboy - Leeftijd: 10+
  Jojo neemt een kauw mee naar huis. Hij houdt ’m voor zijn vader verborgen, want die wil geen dieren in huis. Jojo is bang voor zijn agressieve buien en komt klem te zitten tussen de zorg voor de kauw en de loyaliteit jegens zijn vader.
 • Spijt! - Leeftijd: 10+
  Jochem zit in de tweede klas van de middelbare school. Elke dag weer wordt hij gepest door klasgenoot Sanne en haar vriendenclubje. Op een dag komt Jochem, na flink gepest te zijn op het schoolfeest, niet meer naar huis.
 • The Witches - Leeftijd: 10+
  Een jonge weesjongen gaat samen met zijn oma naar een luxe hotel aan de kust. Helaas is dat ook het moment dat de Opperheks en haar mede-heksen undercover daar samen komen om demonische plannen uit te voeren.
 • A Perfectly Normal Family - Leeftijd: 12+
  Wanneer Emma’s vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen. Thomas verandert daarna snel in een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal houdt.
 • Buladó - Leeftijd: 12+
  De elfjarige Kenza woont samen met haar vader en opa in de binnenlanden van Curaçao. Wanneer de relatie tussen de twee mannen steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg.
 • Captain Marvel - Leeftijd: 12+
  Er is een galactische oorlog gaande tussen twee buitenaardse rassen. Carol Danvers is een vrouw met superkrachten die na lange tijd terugkeert naar de aarde. Daar herinnert ze zich zaken uit haar verleden die bij haar vragen oproepen.
 • Dunya & Desie - Leeftijd: 12+
  Dunya is Marokkaans, opgegroeid met Ramadan en de moskee. Desie is zo Hollands als kaas en klompen. Ze zijn beste vrienden. Samen maken ze een avontuurlijke reis, dwars door Marokko, maar al snel blijkt dat Marokko geen Amsterdam Noord is.
 • Eighth Grade - Leeftijd: 12+
  Kayla zit op de middelbare school en heeft altijd haar telefoon bij de hand. Ze maakt YouTube-video's gericht op andere adolescenten die soortgelijke problemen hebben: gevoelens van isolement, angst en onzichtbaarheid.
 • I Am Greta - Leeftijd: 12+
  Een nogal serieus uitziende 15-jarige scholier zit elke dag moederziel alleen voor het Zweedse parlement. Ze staakt van school om de klimaat-crisis op de agenda van de politiek te krijgen. Al snel kent de hele wereld haar naam.
 • Jojo Rabbit - Leeftijd: 12+
  Jojo is een rare jongen die wordt opgevoed door een alleenstaande moeder en maar één bondgenoot heeft, zijn denkbeeldige vriend Adolf Hitler.
 • Oorlogswinter - Leeftijd: 12+
  De 14-jarige Michiel kan niet wachten tot hij iets kan beteken voor het verzet. Als zijn buurjongen hem vraagt een brief te bezorgen is het eindelijk zover. Al snel blijkt dat de communicatie in de brief is verraden.
 • Rocks - Leeftijd: 14+
  De vader van Rocks is overleden en nadat haar moeder plotseling vertrekt, neemt ze de zorg van haar jongere broertje Emmanuel op zich. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar vriendinnen.

 

;