Home

Dag van de aarde

22 april is de dag van de aarde én nationale zaaidag. Een dag om bewust te denken aan het bijzondere van de aarde en het leven daarop. Daarom hebben we drie korte films op een rij gezet, die te zien zijn op Cinekid Play. Een schatting vogeltje beleeft elke keer een nieuw avontuur. Veel kijkplezier!

Cinekid Play is hét online platform van Cinekid, voor supernieuwsgierige kinderen en ouders! Naast onderstaande korte films is er nog veel meer te zien en ontdekken op Cinekid Play. Je vindt er ook games, workshops en tutorials. Ga snel op ontdekkingstocht!

Klik op de gele titel van de film voor meer info en om de film te kijken. 

Het Vogeltje en de Bijen

Kleuter / Alle leeftijden
Vrolijke en kleurrijke animatie over een kleine vogel die kennismaakt met een bij. Hij volgt het insect door een nieuwe en spannende wereld van bloemen en zaadbollen. Ondertussen zit een hongerige vos de vogel op de hielen; dat loopt niet goed af voor de rover. 

Het Vogeltje en de Eekhoorn

Alle leeftijden
Het is herfst en een klein zwart vogeltje geeft de gele bladeren water. Tot plots een brutale eekhoorn zijn gieter steelt en een wilde achtervolging door het bos begint! Zal het vogeltje zijn geliefde gieter weer terug kunnen krijgen?

Het Vogeltje en de Rups

Alle leeftijden
Een schattige klein vogeltje koestert en verzorgt de groene bladeren van zijn geliefde huis in de esdoorns. Maar dan arriveert een hongerige rups, die zijn gedachten heeft gericht op de blaadjes van het kleine vogeltje. Uiteindelijk komen ze samen met een oplossing.

;