Home

Dag van de Ruimtevaart

Het is vandaag de Internationale Dag van de Ruimtevaart! Heb jij er ook wel eens van gedroomd om de ruimte in te gaan? We hebben een selectie gemaakt van de leukste korte films en games met als thema 'Ruimtevaart'. Ontdek het op Cinekid Play!

Cinekid Play is onze online ruimtewereld, voor supernieuwsgierige kinderen en ouders! Naast onderstaande korte films en games is er nog veel meer te zien en te ontdekken op Cinekid Play. Je vindt er ook workshops, tutorials en meer. Ga snel op ontdekkingstocht!

Klik op de gele titel van de film/game voor meer info en om te kijken of spelen. Veel plezier.

Hier Inwerpen

Korte film - alle leeftijden
Een kleine jongen droomt ervan om als astronaut de ruimte te verkennen in een ruimteschip, maar het bewegende ruimtescheepje bij de plaatselijke supermarkt gaat net niet hoog genoeg. Dit weerhoudt de kleine jongen er echter niet van om zijn grote wens te vervullen. Grappige en mooie 3D-animatie van debuterende filmmaker Nick Arioli.   

 


Gewichtloosheid

Korte film - alle leeftijden
Veel mensen dromen ervan om ooit eens naar de ruimte te reizen. Maar als je daar eenmaal bent geweest, is het dan lastig om weer te wennen aan de aarde en de zwaartekracht? Deze astronaut heeft moeite om weer in te burgeren op aarde, maar moet wel helaas. Gaat het hem lukken om weer een beetje te aarden op aarde?

 

Biip

Game - alle leeftijden
Biip is een klein robotje dat zijn weg naar huis moet vinden. En jij kan hem helpen! Door hem kleine opdrachtjes te geven gaat hij bewegen. Op die manier kun je hem naar de windmolen sturen. Daar laadt zijn ruimteschip weer een beetje op, zodat hij door kan naar het volgende veld. Doe dit net zo lang totdat hij thuis is.

;