Home

Bekijk alle festivalvideo's

Beleef Cinekid Festival 2020 opnieuw met onze vrolijke dagrecaps.

Heb jij ook zo genoten van onze festivalvideo's? Anders wij wel! We hebben alle recaps voor je bij elkaar gezet op deze pagina. Lekker overzichtelijk nagenieten dus. 

 

Woensdag 7 oktober

Woensdag was de opening van het Cinekid Festival 2020. We nemen een kijkje bij Eye filmmuseum in Amsterdam. Hier werd Cinekid Play officieel gelanceerd en genoten de bezoeker van een workshop met een echte foley artist. 

 

Zaterdag 10 oktober: Festival opening voor het grote publiek

Zaterdag sprongen Amsterdam, Groningen, Enschede en Haarlem in de wereld van Cinekid. We waren aanwezig bij de kleuterworkshop Moomin Valley, de livestream van De Schooltuin met chef Joris Bijdendijk en workshop Spring in de film. Natuurlijk viel er nog meer te beleven deze dag!

 

Maandag 12 oktober

In het Ketelhuis in Amsterdam was de prèmiere van de eerste documentaire van Quinty Misiedjan. Deze documentaire, genaamd Getekend voor het leven, gaat over gevluchte kinderen en hoe zij kind blijven. De livestream was via Cinekid Play door heel Nederland te bekijken. Ook namen we een kijkje in het MediaLab in EYE filmmuseum in Amsterdam en beleefden de mooiste en leukste installaties.

 

Maandag 19 oktober

Maandag begonnen we aan de tweede festivalweek in Nijmegen, Rotterdam en Breda! We bleven wakker tijdens Ronja de Roversdochter, de opblijffilm in pyama bij LUX, en beleefden het MediaLab in LanterenVenster in Rotterdam. Kijk je mee?

 

Woensdag 21 oktober

Feest voor de film Jackie en Oopjen. We verrasten de hoofdrolspeelsters met de juryprijs voor Beste Nederlandse Kinderfilm.

 

Aftermovie Cinekid Festival 2020

De opening van Cinekid Festival, koken met chef Joris Bijdendijk, de docu van Quinty Misiedjan, dansen bij Rudy's grote Kerstshow, het online universum van Cinekid Play, super leuke workshops, Cinekid for Professionals, het MediaLab verspreidt over alle festivallocaties, in pyjama naar de film bij LUX Nijmegen en de juryprijs voor Beste Nederlandse Kinderfilm voor Jackie en Oopjen. We kijken terug op een fantastisch festival, kijk je mee?

;