Home

Cinekid Festival 2020 geopend

Cinekid is woensdag feestelijk geopend met de Nederlandse première van Calamity, tijdens een speciale voorstelling alleen voor kinderen. Het startsein werd gegeven door kinderburgermeester Illias Admi.

“Binnen de extra maatregelen die in verband met de oplopende Covid-19 besmettingen zijn genomen, is het mogelijk ons festival voor kinderen onder de 13 jaar op een veilige manier door te laten gaan. Samen met ouders of verzorgers naar de zaalprogramma’s en media-installaties en de workshops kids only. Zo kunnen kinderen bij hun in de buurt toch Cinekid beleven. En als er geen festivallocatie in de buurt is, dan is er ook nog ons online festival Cinekid Play”, vertelt directeur Heleen Rouw.

Openingsfilm
Calamity opende de 34ste editie in Eye Filmmuseum. De Deens-Franse animatiefilm gaat over de stoere Martha ‘Calamity’ Jane die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen. De film is ook opgenomen in het livestream programma op 15 en 23 oktober, met een bijzonder randprogramma. Cinekid is sinds de oorsprong van het filmproject al bij Calamity betrokken via de Junior Co-Production Markt van 2017. De regisseur Rémi Chayé presenteerde in 2015 zijn debuutfilm op Cinekid en maakt met Calamity kans op de prestigieuze Cinekid Leeuw van de Beste Kinderfilm Competitie. Na de film hebben de bijna 100 leerlingen een workshop van foley artiest Daimo da Costa gevolgd. Zij maakten met de foley artiest de geluiden na met attributen zoals kokosnoten voor paardenhoeven uit de openingsfilm Calamity.

Tien festivallocaties
Met tien festivallocaties in het land, waarvan vier in Amsterdam, zeventien locaties Cinekid on Tour én online via Cinekid Play, is Cinekid de hele herfstvakantie, van 7 tot en met 23 oktober overal te beleven voor alle kinderen. 

Cinekid Play
Cinekid is nu dus ook online te ervaren. Het online festivalhart van Cinekid, Cinekid Play, is een universum waar kinderen hun eigen astronautje kunnen customizen. Hiermee kunnen ze ronddwalen om planeten te ontdekken waar allemaal films, games en tutorials te zien en te doen zijn. Denk aan Planeet Pluto voor allemaal animatie, Zoodiak voor alles over de dierenwereld, Heros over talenten en helden en Terra Plastica over alles wat gaat over klimaatverandering en de invloed op onze leefomgeving.

;