Home

Voorpremière van nieuwe SpangaS seizoen, mét acteurs

SpangaS komt naar de bioscoop! Cinekid host de voorpremière van het nieuwe seizoen van SpangaS. Kijk de eerste vier afleveringen van het 14e seizoen en ontmoet na afloop een paar van de hoofdrolspelers.

Het Spangalis College bestaat niet meer. Daarom verhuist de serie SpangaS in seizoen 14 naar De Campus. SpangaS speelt zich voortaan af op een school van de toekomst, waar de leerlingen ook slapen, zo zien we ook wat ze na schooltijd allemaal beleven. Het nieuwe seizoen van Spangas is vanaf maandag 31 augustus op TV te zien, maar op zaterdag 29 en zondag 30 augustus zijn er een speciale voorpremières in het land. In de Filmschuur in Haarlem, LantarenVenster Rotterdam en bij LUX Nijmegen mét na afloop een vraaggesprek met acteurs uit de serie. 

Cinekid presenteert: SpangaS

•  Zaterdag 29 augustus om 13.30 uur bij Filmschuur Haarlem
met acteurs Roosmarijn, Jard, Rein en Tom
Kids Only voorpremière. Zonder je ouders naar de Filmschuur, en dan ook nog naar SpangaS! Omdat kinderen geen anderhalve meter afstand van elkaar hoeven te houden en we zoveel mogelijk kinderen willen verwelkomen bij deze voorpremière, verkopen we alleen jeugdkaarten. De ouders zijn tijdens de vertoning van harte welkom in het café.
Klik hier om kaartjes te reserveren

•  Zondag 30 augustus om 15.00 uur bij LantarenVenster Rotterdam 
met acteurs Noël, Giorgio, Thorn en Lieke
Klik hier om kaartjes te reserveren

•  Zondag 30 augustus bij LUX Nijmegen 
met acteurs Claudia, Sydney en Jefferson 
Klik hier om kaartjes te reserveren


  

Meer weten over SpangaS: De Campus?

Het nieuwe seizoen start maandag 31 augustus om 18.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

SpangaS speelt zich voortaan af op een school van de toekomst, waar de leerlingen ook slapen. Niet alleen de school verandert, de serie verandert ook mee: Er zit meer avontuur en realisme in de verhalen en in de karakters. Omdat de leerlingen doordeweeks op De Campus slapen, zien we ze veel vaker buiten schooltijd. Dat zorgt ervoor dat er andere onderwerpen aan bod komen dan voorheen. We zien bijvoorbeeld hoe moeilijk het is om in één huis te wonen met iemand die gisteren nog je beste vriend was en waar je vandaag de grootste ruzie mee hebt. Natuurlijk ontbreekt ook de liefde niet op De Campus. Wat doe je bijvoorbeeld als je verliefd wordt op iemand die je eigenlijk heel vervelend vindt? Of hoe ga je om met de eerste keer als je denkt dat je vriendin al bergen ervaring heeft?

Nieuwe karakters
Het wordt een seizoen bomvol grappige, heftige, ontroerende en spannende momenten, die worden beleefd door nieuwe gezichten: de conservatieve en zakelijke JJ (Tom van Kessel), die overal een slaatje uit wil slaan. De extreem geestige Lesley (Thorn Roos de Vries) die een eigen radioshow heeft en flink wat relletjes ontketent. De extraverte Maxima (Noël van Kleef) die niet al te subtiel is in haar benadering, maar een enorm groot hart heeft. Olivier (Rein van Duivenboden), de mysterieuze jongen die rondloopt met een groot geheim. Gioia (Lieke Hammink) de nuchtere voetbalster, die misschien wel ooit bij Ajax gaat spelen. En Cosmo (Jefferson Yaw Frempong-Manson), de vrije buitenjongen die is opgegroeid in een kraakpand.

Vertrouwde gezichten
Gelukkig blijven er ook een paar vertrouwde gezichten te zien met wie we deze veranderingen samen meemaken: Luna (Roosmarijn Wind), Jackie (Claudia Kanne), Noor (Sydney Tros), Mo (Giorgio Sanches) en Joris (Jard Struik) hebben hun keuze op deze school laten vallen. En ook Jochem Damstra (Steef Hupkes) vond een baantje op De Campus.

Nieuwe docenten
Dit seizoen zijn er nieuwe docenten (Hanna van Vliet, Murth Mossel en Roos van Erkel) te zien, een directeur (Cynthia Abma) met een idealistische visie én heeft het schoolterrein een chill café met dito eigenaar Biko (Mamoun Elyounoussi). Als onderdeel van dit nieuwe onderwijs is er ook de schoolpsycholoog (Willie Wartaal) waar iedereen zijn geheimen kwijt kan. Ook meneer Damstra (Steef Hupkes) vond een baantje op De Campus.

SpangaS: De Campus online
SpangaS: De Campus staat dagelijks via YouTube, Instagram en de website in contact met de fans van het programma. Op het YouTube-kanaal wordt exclusieve content geplaatst, zoals SpangaS React, SpangaS Bloopers, SpangaS Strafwerk en SpangaS Swaps waarin de acteurs wisselen van rol wat hilarische beelden oplevert. 

;