Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

Nieuwe Pinocchio in de bioscoop

De Italiaanse regisseur Matteo Garrone maakte een liveaction verfilming van het klassieke sprookje. Een fantasiewereld van mysterie en verwondering, vol stralende, grappige en ontroerende momenten. Vanaf 22 juli te zien.

Als houtsnijder Geppetto (Oscarwinnaar Roberto Benigni) uit een blok hout een pop maakt gebeurt er iets magisch. De brutale pop begint te praten en kan lopen, rennen en eten zoals elke kleine jongen. Gepetto noemt hem Pinocchio en voedt hem op als zijn eigen zoon. Maar Pinocchio vindt het lastig om braaf te zijn. Hij is snel afgeleid en tuimelt van het ene ongeluk in het andere terwijl hij wordt misleid, gekidnapt en achterna gezeten door bandieten in een wereld vol fantasierijke wezens. Van de buik van een gigantische vis, tot speelgoedland en het veld der wonderen. Zijn trouwe vriendin de fee probeert hem te laten inzien dat zijn grote droom, een echte jongen worden, alleen uit kan komen als Pinocchio zijn gedrag verandert.

In deze nieuwe vertelling van het klassieke sprookje gaat regisseur Matteo Garrone terug naar de wortels van het originele Pinocchio verhaal. De film is vanaf 22 juli te zien in de bioscoop, een originele en een Nederlandse versie. Adviesleeftijd: 9 jaar.

;