Home

Piratenfilm in première

De stoere familiefilm De Piraten van Hiernaast is nu te zien in het hele land. Cinekid reporter Yonah (9) was bij de première in Utrecht 1 juli en deed verslag vanaf de rode loper.

Yonah vroeg de cast de hemd van het lijf op de rode loper en daagde ze ook allemaal uit om hun beste piraten ARRRRR te laten horen. Van Tygo Gernandt en Matti Stooker tot Matheu Hinzen en Dylan Haegens. Bekijk zijn vlog op ons YouTube kanaal.

Over de regisseur
Regisseur Pim van Hoeve, bekend van de populaire Dummie de Mummie films, brengt de eerste verfilming van de populaire boekenreeks van Reggie Naus op spectaculaire wijze tot leven. Hij had nooit verwacht dat hij op een echt schip zou draaien: “Toen producent Ingmar Menning (De Luizenmoeder) mij vroeg voor de film had ik eigenlijk maar één vraag: “Hoe gaan we in vredesnaam dat schip filmen?” “Dat gaan we gewoon bouwen”, zei Ingmar. “Het kost een hoop geld, maar het is de enige manier!”

Over de film
In de Piraten van Hiernaast wordt het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy. Maar hij dreigt zijn nieuwe vriend te verliezen wanneer aartsvijand Knokige Krelis plots opduikt. Samen met hun buurmeisje Elizabeth gaan de jongens de strijd aan tegen de gevaarlijkste piraat op zee… 

Cast Egbert-Jan Weeber, Tygo Gernandt, Matti Stooker, Samuel Beau Reurekas, Celecte Holsheimer


Bekijk hieronder de trailer: Download kleurplaat 'De Piraten van Hiernaast'
;