Home

Jeugdfilms voor alle kinderen

Vandaag heeft Cinekid het advies van de Raad voor Cultuur ontvangen voor de komende BIS-periode 2021-2024. "Dit advies zien we als een aanmoediging en we kijken er naar uit om de plannen verder uit te werken", vertelt directeur Heleen Rouw.

Als kersverse directeur heb ik inmiddels na het schrijven van het meerjarenplan in mijn eerste weken veel gesprekken gevoerd in de sector en veel kennis opgedaan. Dat heeft mij alleen nog maar meer gesterkt in het besef dat Cinekid van groot belang is. Een festival dat al meer dan 30 jaar veel expertise heeft ontwikkeld op het gebied van jeugdfilm. En dat nog meer betekenis kan geven en meer kinderen kan bereiken door met filmtheaters, distributeurs, makers, filmfestivals en andere bestaande en nieuwe partners samen te werken. Ik kijk er naar uit om met het team en onze stakeholders de plannen verder uit te werken en Cinekid de positie te geven die het verdient in het culturele veld. De ontmoetingsplek waar kinderfilm en het ontdekken van nieuwe vormen van storytelling samenkomen.

We delen hieronder alvast een eerste nieuwsbericht over de plannen voor het festival van 2020. 

Heleen Rouw
Directeur Cinekid

Nieuwsbericht

Cinekid Festival 2020: verboden voor ouders

Het internationale kinderfilmfestival Cinekid beleeft komende herfst een bijzondere editie; Cinekid gaat naar de kinderen toe. In plaats van een groot evenement op de Westergas in Amsterdam organiseert Cinekid samen met filmtheaters en bioscopen festivals in het hele land en op verschillende plekken in Amsterdam. Daar hebben kinderen het rijk alleen.

Want waar volwassenen afstand moeten houden door de coronamaatregelen, hoeven kinderen dat niet. En als je niet naar een festivallocatie kunt gaan, dan is er nog Cinekid Thuis, de online plek met nieuwe films, workshops, games en andere interactieve belevingen. Zo kan Cinekid nóg meer kinderen bereiken, verbinden en inspireren met verrassende filmbelevingen zodat zij en de wereld daar een klein beetje beter van worden. En dat is belangrijker dan ooit in deze coronatijd.

“We maken van de nood een deugd en brengen het filmfeest naar de kinderen toe. We organiseren door het hele land Cinekid Festivals waar alleen kinderen welkom zijn”, benadrukt Cinekid directeur Heleen Rouw. “Ouders brengen hun kinderen naar het filmtheater en aan het eind van de middag kunnen ze hen weer ophalen. Ik weet zeker dat ze vol verhalen thuiskomen. Natuurlijk is er ook een programma voor de allerkleinsten waar de ouders wél mee naartoe kunnen.” 

Cinekid Festival 2020 vindt van 10 - 25 oktober 2020 online en verspreid door het land plaats, met een feestelijke opening op 7 oktober. 

;