Nieuws

Nieuwe corona-emoji's

De ellebooggroet, hamsteren en handen wassen zijn essentiële begrippen in deze coronacrisis. Daarom zijn daar nu ook emoji van gemaakt. Esther van Brakel en Joran Backx ontwierpen nieuwe emoji's om de coronatijd door te komen.

"We zaten in quarantaine en verveelden ons. En toen schoot dit idee ons te binnen", vertelt Esther (26). Inmiddels bestaat de collectie uit 26 stuks. Onze favoriet is het mannetje dat zonder broek aan het werk is. Dat is toch een heerlijke bijkomstigheid van deze crisis? Je kunt gewoon skypen met je baas of juf/meester terwijl je in je onderbroek zit! Ook goud: de wc-rol met een kroontje erop, want wat vinden we toiletpapier heilig in deze coronacrisis.

Maar alle gekkigheid op een stokje: de emoji zijn ook bedoeld om meer bewustzijn te creëren voor de crisis. “De emoji is een universele taal die overal ter wereld begrepen wordt”, legt Esther uit aan Editie NL. “Het idee is dat onze exemplaren in één oogopslag en op een luchtige manier de regels uitleggen.”

Daarom zie je bijvoorbeeld ook de ellebooggroet, een poppetje dat in z’n elleboog hoest, twee poppetjes die uit elkaar staan (anderhalve meter afstand) en handen die worden gewassen met water en zeep.

Download de emoji's
De collectie is gratis (als stickerpakket) via deze website te downloaden. "We verdienen er niks aan, maar dat is ook niet ons doel." Je kunt overigens wel een donatie doen. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis.

;