Nieuws

Vijf korte films voor Koningsdag

Of je nu fan bent van de koning of niet, 27 april is een officiële vrije dag en dat betekent: tijd voor film! We maakten een selectie van vijf mooie, korte films met als thema: Koningsdag.

Prachtige films met ieder een leuk verhaal. Denk aan de bruisende vrijmarkt, de leeuw in zijn hempie, een kale koning en een koninkrijk van symmetrie! Klik hieronder op de titels om naar de films te gaan. Veel kijkplezier!

Koningsdag Tijdsduur: 25 minuten
Op een bruisende vrijmarkt verkoopt de elfjarige Younes de auto-onderdelen van zijn vader. De dag begint feestelijk, maar als het volkszangertje Kelvin en zijn dreigende vader arriveren, slaat de sfeer plotseling om. Tussen Younes en Kelvin ontstaat een stille strijd, die ze niet alleen met elkaar voeren, maar ook met hun dominante vaders. Terwijl de dag in het Amsterdamse park verstrijkt ontdekken de twee jongens, die aanvankelijk zo verschillend leken, dat ze eigenlijk lotgenoten zijn.

Leeuw Tijdsduur: 4 minuten
De leeuw staat aan de top van de voedselketen en is een machtige jager in het dierenrijk. Maar dan moet hij wel in vorm blijven! Dat merkt ook de leeuw in deze grappige korte animatie. Door te veel op de bank te liggen is hij niet meer zo fit als voorheen en ontglipt zijn prooi hem steeds. Het is tijd om aan de conditie te werken!

Dark Dark Woods Tijdsduur: 7 minuten
Zou jij graag een dag prinses zijn? De jonge prinses Maria wil graag met je ruilen. Ze heeft genoeg van haar koninklijke leventje met al die verantwoordelijkheden en taken, de een nog saaier dan de ander. Ze besluit hem te smeren en komt terecht in een heel donker woud, gevuld met grote en kleine rare wezentjes. Maker Emile Gagnoux houdt erg van klassieke muziek en de natuur, dat blijkt wel. 

Kaal Tijdsduur: 5 minuten
‘Als je haar maar goed zit’, zo luidt het bekende gezegde en dit geldt zeker voor de mensen uit het koninkrijk in Kaal. Alle mannen, vrouwen en kinderen hebben grote bossen haar en lange baarden. Enorme paniek breekt dan ook uit als de koning en koningin een baby krijgen en deze totaal kaal blijkt te zijn.

Twin Islands Tijdsduur: 7 minuten
Op de tweelingeilanden houden ze erg van symmetrie. Alles wat uniek is, wordt zonder pardon in zee gegooid. Maar dan krijgt een van de twee koninginnen slechts één zoon! Wat nu? De koning probeert er alles aan te doen om een oplossing te vinden en zijn pasgeboren kind veilig te houden. Een spannend en uniek modern sprookje uit Frankrijk.  

;