Nieuws

Drie Cinekid familiefilms op Picl

Samen met Picl bieden we in deze ellendige coronatijd drie Cinekid familiefilms digitaal aan. Zo steun je je favoriete filmtheater (waar de deur nu op slot zit) en maken we van jouw huiskamer een echte bioscoop!

Welke van de drie onderstaande films zou jij graag willen zien vanaf je eigen (ongetwijfeld zeer) comfortabele bank? De films kosten € 4,99 per stuk. Hiervoor krijg je 48 uur toegang tot de film.

Online familiefilmprogramma
Mijn bijzonder rare week met Tess (6+) - een avontuurlijke familiefilm naar de gelijknamige jeugdroman van Anna Woltz. Sam leert tijdens een gezinsvakantie op Terschelling een bijzonder eigenzinnig leeftijdsgenootje kennen. Deze mysterieuze Tess, die nergens bang voor lijkt te zijn, heeft een groot geheim. Ze neemt Sam een week lang op sleeptouw, waarbij hij al snel de echte waarde van familie leert kennen. Winnaar Beste Nederlandse Familiefilm Cinekid 2019.

'Het succes is meer dan terecht'
  ★★★★ Volkskrant

De beroemde bereninvasie van Sicilië (8+) - een stoer en avontuurlijk animatiesprookje over een berenvolk dat naar de mensenwereld trekt om de ontvoerde zoon van hun koning op te sporen. Eenmaal in de stad bevalt het ze prima, maar als ze de slechte gewoontes van de mensen overnemen gaat het mis. Met wondermooi geanimeerde geesten, een tovenaar en een reusachtige zeeslang. Genomineerd Beste Kinderfilm Cinekid 2019.

'Een sprookje dat zich ontwikkelt tot koningsdrama’
★★★★ NRC

De Grote Boze Vos (6+) - een geweldig grappige, gekke en liefdevolle animatiefilm in drie delen, over dieren op het platteland. De film is een prachtige vertaling van stripboek naar film. De karakters uit de film hebben stuk voor stuk hun eigen hilarische persoonlijkheden met menselijke trekken. De avonturen die de dieren meemaken zijn meeslepend en zitten vol verrassingen en geestige onverwachte gebeurtenissen. Genomineerd Beste Kinderfilm Cinekid  2017.

'De drie verhalen zijn allemaal even geestig’
★★★★ Volkskrant

Over Picl
Picl is een initiatief van mensen die net als wij gek zijn op film. In samenwerking met 31 Nederlandse filmtheaters bieden zij de allernieuwste première films en documentaires aan voor € 8,50 (de prijs van een bioscoopkaartje), voor de minder recente titels betaal je € 4,99. Picl werkt super makkelijk via je telefoon, laptop, pc of tablet. Zonder te downloaden! Later verder kijken? Picl onthoudt gewoon waar je gebleven was. En het allerfijnste: je steunt ook nog eens jouw favoriete filmtheater. Dat kunnen zij keihard gebruiken in deze onzekere tijd!

 

;