Nieuws

Netflix-serie The Letter for the King in première

Netflix heeft voor het eerst een Nederlands boek verfilmd! Het schitterende klassieke jeugdboek De brief voor de koning (1962) is een internationale Netflix-serie geworden: The Letter for The King. Deze zou 16 maart feestelijk in première gaan maar dat feest ging door corona niet door. Gelukkig gaat de wereldwijde première op Netflix wel door. Vanaf 20 maart te zien, alleen op Netflix.

The Letter for the King vertelt het coming-of-age verhaal van de jonge ridder Tuiri (gespeeld door Amir Wilson) die aan een avontuurlijke tocht begint om een geheime brief aan de koning te bezorgen, net op het moment dat een genadeloze prins de wereld dreigt te vernietigen. Tijdens zijn reis wordt Tuiri onverwacht het middelpunt van een magische voorspelling die zegt dat er een held zal opstaan die de duistere prins kan verslaan en zo de vrede zal herstellen. Als Tuiri zijn tocht wil overleven, zal hij moeten leren wat het betekent om een echte ridder én leider te zijn.

Het verhaal is gebaseerd op het populaire Nederlandse avonturenboek 'De Brief voor de koning' van Tonke Dragt. De cast bestaat uit twee Nederlandsers: Yorick van Wageningen en Gijs Blom en daarnaast uit o.a. Amir Wilson, Ruby Serkis, Thaddea Graham, Nathanael Saleh, Jakob Oftebro, Islam Boukkhaz, Jack Barton en Jonah Lees. Andy Serkis speelt een gastrol als Mayor Mistrinaut. 

                       "Een adembenemende kijkervaring" - Algemeen Dagblad

The Letter for the King is geschreven door Will Davies (How To Train Your Dragon, Johnny English, Puss in Boots) die ook de producent is naast de Nederlander Paul Trijbits (Saving Mr. Banks, Sing Street, The Casual Vacancy). De 6-delige Netflix Original serie is geproduceerd door FilmWave en gaat vrijdag 20 maart in première. 

;