Nieuws

Voorjaarsvakantie bioscooptips

Hoera, het is voorjaarsvakantie! Tijd voor leuke dingen, zoals de bioscoop! Er zijn weer veel nieuwe films te zien. Hier onze filmtips voor jou.

Jacob, Mimmi en de pratende honden (6+)
In oktober al te zien op Cinekid, in de voorjaarsvakantie in een heleboel bioscopen in het land. Deze kleurrijke en levendige animatiefilm (in de geest van Pluk van de Petteflet) werd geregisseerd door Edmunds Jansons en gaat over twee kinderen die een stadspark proberen te redden. Samen met een groep pratende honden smeden ze plannen om hun prachtige park te redden uit de handen van een projectontwikkelaar. Zal ze dat gaan lukken? Dit verrassende avontuur is gebaseerd is op het boek Dogtown van de Letse kinderboeken schrijfster Luize Pastore. 

Te zien in 25 filmtheaters in het land.

Bekijk hier de trailer!


Kruimeltje en de strijd om de Goudmijn (6+)
Kruimeltje is in dit nieuwe deel weer verenigd met zijn ouders. Hij is niet meer het arme straatjongetje, maar woont samen met zijn ouders in een mooie villa op het platteland. Hoe fijn het ook is om weer met zijn ouders samen te zijn, het is ook saai op zo’n landgoed, Kruimeltje mist het spannende stadsleven. Hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor. Maar als hij onderweg naar de stad wordt tegengehouden door Anna en aan haar probeert te ontsnappen, worden zij allebei ontvoerd! Een oude bekende slechterik duikt op en heeft het op hen gemunt in de strijd om de goudmijn. 

Te zien in meer dan 140 filmtheaters in het land.

Bekijk hier de trailer!


Minuscule 2, het tropisch avontuur (6+)
Minuscule 2 is een ode aan de natuur. Dit animatie avontuur voor de hele familie gaat over een heleboel kleine maar erg stoere en sympathieke insecten en is ook leuk voor mensen die niet van kriebelbeestjes houden! In Minuscule 2 komt het lieveheersbeestje onbedoeld in de Caraïben terecht. Het rescueteam komt in actie, komt de hulp op tijd? Minuscule begon als een korte film en groeide uit tot een succesvolle tv-serie en nu 2 films. De serie werd uitgezonden in meer dan 100 landen; in Nederland bij Telekids.  Leuk detail: de insecten zijn getekend en geanimeerd maar het decor is echt! Gefilmd in waanzinnig mooie natuurparken, op paradijselijke stranden en in weelderige regenwouden. 

Te zien in ruim 40 filmtheaters in het land.

Bekijk hier de trailer!

;