Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

Cinekid benoemt Heleen Rouw tot nieuwe Algemeen Directeur

Cinekid, ‘s werelds grootste mediafestival voor kinderen, benoemt Heleen Rouw per 1 januari 2020 tot Algemeen Directeur.

Vanaf 1 januari aanstaande komt Heleen Rouw, huidig Commercieel & Inhoudelijk Manager van Artis, Cinekid versterken als Algemeen Directeur.

Hedda Bruessing, Voorzitter Raad van Toezicht Cinekid: “Cinekid heeft de ambitie om alle kinderen in Nederland in aanraking te brengen met het rijkste aanbod aan kwalitatieve audiovisuele producties. Daarnaast speelt Cinekid een belangrijke internationale rol door hét industrie-evenement en netwerk gericht op kindermedia professionals te organiseren. Deze forse ambities vragen om een stevige leiding die deze met een warm hart voor kindermedia kan vormgeven. Met Heleen hebben we die directeur gevonden; Heleen heeft haar roots in de filmwereld, beschikt over een groot relevant netwerk en is uitstekend op de hoogte van de leefwereld van de doelgroep. Wij verheugen ons zeer op haar komst ”

Heleen Rouw: “Na een zeer inspirerende periode bij een van de mooiste merken van Nederland ga ik me heel graag inzetten om de ambities van Cinekid invulling te geven. Van speelfilms en series en animatiefilms tot vlogs, VR, AR, het aanbod is enorm, beweegt zich razendsnel en heeft een grote invloed op de ontwikkeling van kinderen. Cinekid is de organisatie die in deze overweldigende wereld een gidsfunctie vervult, niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de kindermedia professionals. Ik kijk er erg naar uit om met het Cinekid team en alle andere stakeholders aan de slag te gaan.”

Over Heleen Rouw
Heleen Rouw is een ervaren strategisch manager die in de film-, en mediawereld diverse verander trajecten begeleidde zoals de herpositionering van de fusie-omroep AVROTROS. Met haar oorsprong in de film, als marketing director bij onder andere filmdistributeur Warner Bros en associate producer bij The Discovery of Heaven, keert zij na 5 jaar ARTIS, waar zij Commercieel & Inhoudelijk Manager was, terug in de mediawereld.

Over Cinekid
Cinekid brengt alle kinderen in Nederland in aanraking met het rijkste aanbod aan kwalitatieve audiovisuele producties. Cinekid wil kinderen hiermee verwonderen, vermaken, verbinden en informeren en ze helpen ontwikkelen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Tevens organiseert Cinekid hét industrie-evenement en netwerk gericht op (internationale) kindermedia professionals om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de audiovisuele producties te vergroten en te verbinden. 

Hoogtepunt van dit beleid is het jaarlijkse Cinekid Festival, het grootste kindermediafestival ter wereld. Op de Westergas in Amsterdam en op bijna 40 locaties in het land, kunnen kinderen tussen de drie en veertien jaar nieuwe, bijzondere en opvallende films en televisieproducties bekijken en in contact komen met de makers ervan. Ook kunnen ze op verkenning in het MediaLab: een digitale speeltuin van twaalfhonderd vierkante meter met interactieve kunstinstallaties, workshops, games en apps. Tijdens het Cinekid Festival vindt eveneens Cinekid for Professionals plaats: een internationale, meerdaagse bijeenkomst voor de kindermedia-industrie. 

Onder de noemer Cinekid Inclusief worden daarnaast door middel van een jaarlijks scholenprogramma kinderen met verschillende achtergronden en uit alle lagen van de bevolking bereikt. Onder dit uitgebreide programma vallen ook de intensieve samenwerkingen met asielzoekerscentra en weekendscholen, zodat alle kinderen in Nederland met Cinekid in aanraking kunnen komen.

Verder biedt Cinekid jaarrond allerlei educatieve projecten en activiteiten die gericht zijn op de versterking van de positie van kinderen ten opzichte van media. Denk hierbij aan workshops, Cinekid AppLab, filmvertoningen met de klas en leerkrachtentrainingen.

Fotograaf: Krijn van Noordwijk
;