Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

Winnaars Beste MediaLab Project bekend

Donderdagavond zijn de de Gouden Leeuwen uitgereikt voor de beste mediaprojecten uit het MediaLab van Cinekid! Bekijk wie de winnaars zijn.

De Gouden Leeuw juryprijs voor het beste internationale mediaproject ging dit jaar naar Eden’s Adventure van kunstenaar Abner Preis! Eden’s Adventure is een virtual reality-ervaring waarin de MediaLab-bezoeker een kleine expeditie ondergaat naar de geschiedenis van de media van onze tijd.

Abner Preis is een echte verhalenverteller die met sprookjesachtige vertelvorm en altijd plek voor een happy end van kunst een sociale ervaring maakt.

De jury was heel enthousiast over de VR-installatie vanwege het bizarre inkijkje in de wereld van een reizend meisje. ‘De kunstenaar van deze installatie heeft een prachtig narratief gecreëerd. De reis van het meisje is plezierig, leerzaam en inspirerend. De uitvoering van het werk is misschien nog wel het beste aspect. Het is getekend in een gekke, ruwe en punk illustratie-stijl; iets wat ja nauwelijks ziet in dit veld. Dit maakt de installatie uitzonderlijk en sterker dan alle andere nominaties.’ Preis gaat naar huis met een geldbedrag van € 3.000,-

Publieksprijs
De Gouden Leeuw Publieksprijs werd uitgereikt aan de Canadese cartoonist en animator Paloma Dawkins voor haar virtual reality-game Museum of Symmetry. Alle kinderen die de afgelopen week een bezoek brachten aan het MediaLab, waar de nominaties voor de Gouden Leeuw te zien zijn, konden stemmen op hun favoriete onderdeel. De winnaar van deze publieksprijs ontvangt ook een bedrag van € 3.000.

In Museum of Symmetry kun je op roggen rijden, in een luchtballon stappen, of een feestje beginnen. Dawkins creëerde een explosief, feelgood universum. Het spel neemt de bezoeker mee door landschappen van aarde, vuur, wind en water, waar levendige 2D-personages leven in een 3D-speeltuin.

;