Nieuws

Foto's Cinekid Festival 2019

Herbeleef Cinekid festival 2019! Bekijk hier alle foto's van dag tot dag. Sta jij er ook bij?

Woensdag 16 oktober

De grote opening van het Cinekid Festival 2019 met de Vlaams-Nederlandse film BINTI

Foto's door: Corinne de Korver

Donderdag 17 & Vrijdag 18 oktober: Scholendagen

Voordat het festival opengaat voor het grote publiek, bezoeken allerlei schoolklassen filmvoorstellingen en het MediaLab. 

Foto's door: Melle Meivogel & Max Kneefel 

Zaterdag 19 oktober

De eerste dag voor het grote publiek. Met workshops van de serie Dropje, Just Dance Battles, bezoekjes van de cast van Bears Love Me! en Mijn bijzonder rare week met Tess, en een heleboel TikTokkers! 

Foto's door: Melle Meivogel

Zondag 20 oktober

Een fantastische festivaldag met YouTuber Teun, hoofdrolspelers uit Mijn Spiegelbeeld en ik en Kapsalon Romy, een hoop games in het MediaLab en de premieres van bijzondere jeugddocu's. 

Foto's door: Melle Meivogel

Maandag 21 oktober 

Een echte herfstdag met buien; perfect bioscoopweer dus! Gelukkig barstte het programma van de leuke films met als een van de hoogtepunten De club van lelijke kinderen mét de drie hoofdrolspelers. Verder: masterclass podcast opnemen, de UNICEF VR Experience, de jeugdjury en kapper Marko van Hoofdzaken! 

Foto's door: Melle Meivogel 

Dinsdag 22 oktober 

Bijzondere ontmoetingen met de acteurs van Mier, Te Ver Weg, Remy & Juliyat én de beroemdste dieren uit Nederlandse films en series! 

Foto's door: Melle Meivogel

Woensdag 23 oktober

Leren grimeren zoals in de film De club van lelijke kinderen, circuskunsten als in Circus Noël en meedoen aan een pubquiz op de Cineplaza! 

Foto's door: Melle Meivogel

Donderdag 24 oktober

Een kijkje achter de schermen bij Disney Channel, meet & sheep met Shaun het schaap, de première van Koken met Konijnen, muziek maken met de Apennoten-band én de cast van Mijn opa is een alien. 

Foto's door: Melle Meivogel

Vrijdag 25 oktober 

De laatste dag alweer van ons festival. We sloten af met een knal: de karakters van De Wonderlijke Wereld van Gumball, een skippybalrace, meerdere masterclasses, premières, en nog veel meer!

Foto's door: Melle Meivogel

Vrijdag 25 oktober: Prijsuitreiking Film & TV Awards

De grote feestelijke festivalafsluiting met de belangrijkste prijzen voor jeugdfilm en -televisie. 

Foto's door: Corinne de Korver

;