Nieuws

Sneak Peek Cinekid 2019

Een tipje van de sluier van de mooiste films, series, games en masterclasses!

Het thema van Cinekid 2019 is Hello World. Reis de wereld rond met de mooiste films, tv-series, interactieve kunstwerken en games. Leer meer over de levens van anderen en stel ook jezelf voor aan de wereld! Bekijk hieronder vast een voorproefje van wat we allemaal voor je in petto hebben dit jaar.

Première SpangaS & masterclass
SpangaS & Cinekid zijn bijna niet meer los van elkaar te zien. Bijna ieder jaar is de cast van de partij om een feestje te bouwen rondom de première van het nieuwe seizoen. Met een hoop extra’s, zoals een meet & greet en masterclasses. Leer ook dit jaar hoe je zelf een Spangas-scène schrijft. De beste scènes worden door acteurs Jard Struik (Joris) en Claudia Kanne (Jackie) voorgespeeld op de Cineplaza.

Première nieuwe serie: Remy & Juliyat
Remy en Juliyat is een moderne Romeo en Julia. Super romantisch dus en met een hoop verraad en bedrog. In deze lichte versie van Shakespeare’s klassieker overwint de liefde uiteindelijk wel. Met Sonia Eijken (Brugklas) en Bas Keizer (Vechtmeisje).

De club van lelijke kinderen
In De club van lelijke kinderen wil de president alle lelijke kinderen opsluiten. Kunnen Paul (11) en zijn klasgenoten ontsnappen? Met Q&A met acteurs Narek Awanesyan en Faye Kimmijser!

Klik hier voor de trailer!

 

De beroemde bereninvasie van Sicilië
De beroemde bereninvasie van Sicilië uit Frankrijk is een prachtige animatiefilm over beren op het eiland Sicilië. Tijdens een strenge winter trekken ze weg uit de bergen, op zoek naar eten. De berenleider Leander wil ook zijn zoon terugvinden, die lang geleden gestolen werd door mensen. 

Klik hier voor de trailer!

MediaLab: Museum of Symmetry
In ons MediaLab vind je o.a. een museum vol kleuren, vormen en emoties; het Museum of Symmetry. In de virtual reality-game kun je op roggen rijden, in een luchtballon stappen, of een feestje beginnen!

Klik hier voor de video!

MediaLab: AR Kijker maken
De echte wereld wordt steeds meer vermengd met de digitale wereld. Daardoor is straks haast niets meer onmogelijk. Wat zou jij aan jouw wereld toevoegen, als alles kan? In de workshop AR-kijker maken bouw je je eigen augmented reality-kijker. Daarna maak je een filmpje en voeg je de beelden toe aan jouw werkelijkheid!

Masterclass Acteren met dieren
Acteurs geef je een script met teksten, die ze uit hun hoofd kunnen leren. Maar wat als je acteurs dieren zijn? Sabine van der Helm weet er alles van. Ze werkt al meer dan dertig jaar met allerlei dieren in film- en televisieproducties. In deze masterclass van Catvertise vertelt ze wat daarbij komt kijken. Ook kun je bekende dieren de poot schudden, zoals Djinnie (Harley) uit Mees Kees, Abatutu uit De Wilde Stad en Superjuffie en nog veel meer.

Masterclass Achter de schermen bij Disney Channel
In animatiefilms wordt wat afgekletst, geschreeuwd en gelachen. Je ziet alleen geen mensen, maar tekenfiguren. Hoe komen die wezens toch aan hun stem? Bij deze masterclass krijg je een kijkje achter de schermen bij Disney Channel. Één van hun stemacteurs van Elena van Avalor vertelt hoe je tekenfiguurtjes tot leven wekt met je bloedeigen stem.

;