Home

Dit is de openingsfilm van Cinekid 2019

Deze vrolijke familiefilm mag je niet missen!

We zijn heel blij om te kunnen vertellen dat onze 33ste festivaleditie op woensdag 16 oktober wordt geopend met de Nederlandse première van BINTI! 

In deze vrolijke avonturenfilm moet de energieke jonge vlogger Binti, die met haar uit Congo gevluchte vader illegaal in België woont, onderduiken bij de elfjarige natuurliefhebber Elias en zijn moeder. Binti krijgt een geweldig plan; als haar vader trouwt met Elias' alleenstaande moeder kunnen ze in België blijven. Maar ja, er is ook nog een jaloerse buurman.

Bekijk hieronder de trailer!

‘Cinekid voelt een beetje als thuiskomen. Een deel van de film is hier ontwikkeld, en mijn vorige film beleefde hier ook zijn Nederlandse première. Dat we nu het festival mogen openen is een prachtig geschenk.’ – Frederike Migom, regisseur BINTI

‘Cinekid is trots om het festival te openen met BINTI, een vrolijke film die op een positieve manier de moeilijke situatie van vluchtelingen begrijpelijk maakt voor kinderen van alle leeftijden. Het thema van Cinekid 2019 is ‘Hallo Wereld – Stel je voor’; hiermee willen we meer aandacht besteden aan het voorstellingsvermogen van kinderen van over de hele wereld. Hun persoonlijke verhalen zijn het waard om gehoord te worden. We konden ons geen betere ambassadeur van deze boodschap wensen dan de energieke jonge vlogger Binti!’ – Erik Tijman, Hoofd Film & Televisie Cinekid

Regisseur Frederike Migom en hoofdrolspelers Bebel Tshiani Baloji en Mo Bakker zullen bij de feestelijke opening aanwezig zijn, evenals de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema.

BINTI is daarna gewoon op ons festival te zien én bij de volgende Cinekid on Tour locaties: 
De Lieve Vrouw - Amersfoort
Chassé Theater - Breda
Filmhuis Bussum
Filmhuis De Keizer - Deventer
Concordia - Enschede
Groninger Forum - Groningen
Filmschuur - Haarlem
Filmtheater Hilversum

;