Home

Masterclass MediaLab voor leerkrachten

Geef je op voor de gratis masterclass in ons MediaLab en leer meer over film- en andere mediatechnieken.

Op donderdag 17 oktober organiseren we een exclusieve masterclass voor leerkrachten in het MediaLab van ons festival. Tijdens deze masterclass ontdek je de mogelijkheden van film en media-educatie binnen het onderwijs. Je krijgt concrete ideeën over hoe je met film aan de slag kunt in de klas en wat het voor jouw school en lessen kan betekenen.

Tijdens de masterclass leer je  bijvoorbeeld actief kennismaken met twee filmvormen die je in jouw les kunt inzetten: animatie en Augmented Reality (AR). Doormiddel van stop-motion maak je een eigen animatiefilmpje die je vervolgens afspeelt in een door jou zelf gemaakte AR-kijker. Zo kun je bijvoorbeeld net doen alsof een dier over jouw eigen bureau wandelt. Deze werkvormen zijn natuurlijk binnen allerlei verschillende thema’s in de klas in te zetten. Bekijk hier een aantal leuke voorbeelden van AR.

Na afloop van de masterclass krijg je de materialen mee naar huis om de aangeleerde technieken in te zetten in jouw eigen les. Daarnaast krijg je een vrijkaartje voor het Cinekid Festival, dat plaatsvindt van 19 t/m 25 oktober. Meld je hier aan

Wanneer: Donderdag 17 oktober, 16:00 tot 18:00 uur 
Waar: Het MediaLab op het Cinekid Festival (Pazzanistraat, Westergas, Amsterdam)
Kosten: Gratis – inclusief materialen voor in jouw eigen les en gratis filmkaartje voor Cinekid Festival

 

 

;