Nieuws

Cinekid op tour langs azc’s

Wij gaan deze zomer weer iedere week met ons festival langs azc’s door heel Nederland.

Samen met Stichting de Vrolijkheid keren terug we naar de azc’s in Rotterdam (22 & 23 juli) en Emmen (29 & 30 juli). De locaties in Overloon (12 & 13 augustus), Amersfoort (14 & 15 augustus), Heerhugowaard (19 & 20 augustus) en Rijswijk (26 & 27 augustus) doen voor het eerst mee!

Op de festivals komen de bewoners in aanraking met diverse Cinekid-klassiekers, zoals de VR Bios, de led-game Linewobbler, stop-motion-workshop Animatieplaats en de green screen-workshop Spring in je Tekening. Daarnaast ontdekken ze de makers in zichzelf en werken ze aan hun eigen korte film, een podcast en nemen ze nieuwsitems op.

Iedere dag wordt afgesloten met de vertoning van de VPRO-serie Zara en de magische kicksen -die vorig jaar werd opgenomen op verschillende azc’s- en de beste korte animaties van Cinekid 2018.

Herfstvakantie
Het feestelijke programma op de azc’s krijgt in het najaar nog een vervolg! De jonge bewoners en hun begeleiders brengen in de herfstvakantie een bezoek aan Cinekid op de Westergas in Amsterdam. Ze gaan naar de film en het MediaLab en bekijken hun eigen gemaakte creaties op het grote doek.

De festivals worden mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van de Fiep Westendorp Foundation.

patch
;