Home

VPRO Cinekid Top 100

Samen met VPRO hebben we de nieuwe VPRO Cinekid Top 100 gelanceerd! Bekijk de honderd beste jeugdfilms die je als kind gezien moet hebben.

De Top 100 is de lijst der lijsten op gebied van de jeugdfilm, dus 100 titels die je absoluut gezien moet hebben.

In de lijst van dit jaar zijn nieuwe films toegevoegd waaronder Calamity, de openingsfilm van Cinekid 2020 (tevens winnaar van de Gouden Cinekid Leeuw) en de Nederlandse films Mijn bijzondere rare week met Tess en Buladó. Ook klassiekers als Harry Potter en de steen der wijzen, Het zakmes en Minoes staan in de VPRO Cinekid Top 100-lijst. In het overzicht zijn 28 Nederlandse films terug te vinden en 72 internationale filmtitels afkomstig uit zestien landen. De volledige Top 100-lijst is te bekijken op cinekid.nl/top100.

Top 100 op Cinekid Play
Op Cinekid Play, het digitale platform van Cinekid, kunnen kinderen ronddwalen en zo’n 25 planeten ontdekken met films, games, workshops en tutorials. Vandaag is er een nieuwe planeet toegevoegd, de Top 100-planeet. Op deze planeet is een selectie van de top 100 te bekijken waaronder Binti, Dolfje Weerwolfje, Het lied van de zee, Het zakmes, Pluk van de Petteflet, Rita en Krokodil en Sing Song.

Filmcommissie
De Top 100 is samengesteld door een brede commissie van deskundigen. Dit jaar bestaat de nieuw aangestelde achtkoppige filmcommissie uit de professionals Els Kuiper (NPO), Annelot Tijs (Netwerk Filmeducatie), Signe Zeilich-Jensen (Filmfonds), Sebastian Korteweg (Pathé Bioscopen), Noa Johannes (NPO/VPRO Cinema), Tibor Dekker (VPRO Cinema), Iven Cudogam (programmamaker Anansi de Spin) en Alexander Sommers (Cinekid).

Ga naar de VPRO CINEKID TOP 100
Bekijk de lijst
;