Home

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

Voorpremière Aya and the Witch
Op woensdag 23 juni host Cinekid een landelijke voorpremière van de Japanse animatiefilm Aya and the Witch. Twaalf filmtheaters zullen de film als eerste in Nederland vertonen. Een unieke voorpremière dus, om met de (klein)kinderen heen te gaan!
18 Jun 2021 -- 0:00
Openingsfilm Cinekid Festival bekend: Captain Nova
Het 35e Cinekid Festival opent 13 oktober met de wereldpremière van Captain Nova. We trappen het festival feestelijk af op de nieuwe locatie in Amsterdam Noord én in 40 steden in heel Nederland.
08 Jun 2021 -- 8:08
Bioscopen zijn weer open!
Hoera! Het is eindelijk zover: de bioscopen zijn weer open. Heb jij je ook zo verheugd op het moment dat je weer films kunt kijken op het grote doek? We hebben een overzicht gemaakt van de leukste kinder- en familiefilms die in de bioscopen te zien zijn.
04 Jun 2021 -- 9:09
Kinderdag
Hoera, het is de Internationale Dag van het Kind! Een dag waarop we vieren dat je kind bent, maar ook stil staan bij het feit dat een kind de ruimte moet krijgen om écht kind te zijn. En dat er heel veel kinderen zijn die door omstandigheden veel minder vrij en gelukkig opgroeien. We hebben drie korte films op een rij gezet met het kind in de hoofdrol. Ga maar snel kijken!
01 Jun 2021 -- 9:09
21 Beste kinderfilms op Disney+
Cinekid heeft een selectie gemaakt van de 21 beste kinderfilms die te zien zijn via Disney+. De films staan gerangschikt op leeftijd. Veel kijkplezier!
26 May 2021 -- 10:10
Oorlog en bevrijding
Op 4 en 5 mei staan we samen stil bij vrijheid. Daarom vind je hieronder van alles over de oorlog en de bevrijding van Nederland! Kijk de mooiste films, een serie of luister naar een podcast.
04 May 2021 -- 8:08
Het is Koningsdag!
Heb jij je oranje kleding al aan getrokken? Het is vandaag namelijk Koningsdag! We maakten een selectie van drie mooie, korte films met als thema: Koningsdag. Prachtige films met ieder een leuk verhaal.
26 Apr 2021 -- 18:18
Top 50 beste jeugdfilms op Pathé Thuis
Met een film uit de Cinekid Top 50 kom je de meivakantie zeker weten door. We hebben een selectie gemaakt van de 50 beste jeugdfilms die te zien zijn via Pathé Thuis. Ga je voor een klassieker als Het Zakmes of misschien het recente Kapsalon Romy? Veel kijkplezier!
23 Apr 2021 -- 8:08
Dag van de aarde
22 april is de dag van de aarde én nationale zaaidag. Een dag om bewust te denken aan het bijzondere van de aarde en het leven daarop. Daarom hebben we drie korte films op een rij gezet, die te zien zijn op Cinekid Play. Een schatting vogeltje beleeft elke keer een nieuw avontuur. Veel kijkplezier!
22 Apr 2021 -- 9:09