Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

MediaLab

Ga op avontuur in een wereld vol workshops, games, apps, VR en andere digitale kunstwerken in het MediaLab. Tijdens Cinekid Festival is het MediaLab te beleven op verschillende plaatsen in het land.

Virtual Reality (VR)

In het MediaLab zie je niet alleen nieuwe werelden maar stap je er ook echt in met Virtual Reality! Een VR-wereld kan veranderen naar wat jij ervan maakt of hoe jij je voelt en laat je op ontdekking gaan. Je kijkt er je ogen uit! 

(Digitale) kunstwerken

Met de kunstwerken in het MediaLab kun je verschillende vormen van technologie en media ervaren. Door een interactie aan te gaan met de installaties voel je welke invloed jij hebt en welke invloed de technologie heeft op jou. 

Games

In het MediaLab krijg je de kans om de allernieuwste games en apps te spelen. Games en apps hebben de kracht om verhalen op een andere manier te vertellen dan een film of tv serie. Nieuwe, non-lineaire vertelwijzen en een actieve rol van de speler(s) zorgen voor speelse, vernieuwende verhaalvormen en ervaringen. In het MediaLab speel je innovatieve, artistieke games met bijzondere vertelvormen!

Workshops

Steek je handen uit de mouwen en vertel je eigen verhaal bij de workshops in het MediaLab! Je gaat zelf aan de slag en bij sommige workshops kun je je creatie thuis nog terugkijken.

Over het MediaLab

Het Cinekid MediaLab wil kinderen laten ervaren wat de creatieve kanten van media zijn en ze hiermee zelf aan de slag laten gaan. Door te spelen, ontdekken en verwonderen leren kinderen de effecten van nieuwe media. Onze huidige (belevings)wereld wordt voor een groot deel bepaald door digitale technologieën, die zich razendsnel ontwikkelen. Het MediaLab is een verzameling van diverse digitale (kunst)werken en gaat verder dan alleen kijken. Kinderen krijgen hier vrij spel om écht kennis te maken met deze digitale wereld. Zelf ontdekken, spelen en maken enthousiasmeert en inspireert kinderen; op deze wijze ontstaan er nieuwe verhalen en verbindingen.