Voor scholen

Studiedagen

Cinekid biedt gedurende het jaar diverse studiedagen aan. Bekijk het aanbod hieronder.

Studiedag Film & Nieuwe Media 
Tijdens deze studiedag leer je als leerkracht een koppeling te maken tussen cultuur en technologie en hoe je op natuurlijke, speelse en creatieve wijze beeldtaal, mediawijsheid, digitale geletterdheid en 21st century skills in de klas kunt introduceren.

We bekijken hoe je nieuwe en interactieve media, technologie en beeld kunt gebruiken; middels een korte introductie, maar vooral door in de praktijk gezamenlijk te onderzoeken en ontdekken.

Onderdeel van de studiedag zijn online tutorials, waaronder ‘stop-motion tutorials’, die dienen als voorbereiding en handleiding tijdens je lessen.

Wil je meer informatie? Mail ons op educatie@cinekid.nl.

Rondleiding Cinekid MediaLab
Het Cinekid MediaLab (in oktober op de Westergas in Amsterdam) begeeft zich op het snijvlak van kunst, nieuwe media, technologie en beeldcultuur. Het wil een podium bieden voor betere mediacontent voor kinderen, en een actieve en creatieve houding van kinderen stimuleren. Smaakontwikkeling en een kritische houding ten opzichte van media versterken de positie van kinderen. De digitale producties en installaties van het MediaLab spelen in op hun intrinsiek lerend vermogen door spel en intuïtie. Ze worden daarnaast ook betrokken bij technologie, beeldcultuur en de productie en constructie van media. Hierbij wordt gezocht naar een evenwicht tussen fysieke interactie, verbazing, maken, prutsen en bouwen, analoog versus hightech, talentontwikkeling, conceptuele opstellingen en projecten gericht op de beroepspraktijk.

Kosten: vanaf € 100,- per rondleiding.