Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Voor ouders

AppLab

Duizenden apps en geen overzicht meer? Welke apps zijn goed, spannend en innovatief en dus perfect voor mijn kind? Cinekid AppLab selecteert de beste apps. Bekijk ze hieronder!

Lees meer over AppLab

Kinderen brengen zoveel tijd door op tablets en de smartphones van hun ouders, uren ronddwalend door het enorme internationale aanbod van ontwikkelaars uit heel de wereld, dat we het tijd vonden om eens grondig te kijken wat er nou eigenlijk te doen is in app-land. We hielden het app-aanbod tegen het licht en formuleerden een goed, gezond, mediakritisch menu van apps dat de Cinekid-stempel van goedkeuring met verve kon dragen. Die bundelden we hier samen.

AppLab is de selectie apps die Cinekid uitkiest als voorbeeldstellend in het enorme internationale aanbod. In acht handige categorieën zijn onze app-tips makkelijk te vinden en te vergelijken. Alle apps in onze selectie zijn getest op kwaliteit, speelbaarheid en veiligheid. Ook testen we vanzelfsprekend op privacysettings en geven we leeftijdsadvies en een waarschuwing voor in-app aankopen of ongepaste content.

De selectie van deze AppLab-pagina wordt een keer per jaar gecheckt. Cinekid werkt hiervoor samen met partners uit de gamewereld en de creatieve industrie: jonge game ontwikkelaars, vormgevers en beeldend kunstenaars, studio’s uit binnen- en buitenland. Zij tippen de organisatie met het beste en het nieuwste app-aanbod naar hun smaak. Advies van de experts dus.

Is je tablet veilig voor je kinderen?