Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Voor ouders

AppLab

Duizenden apps en geen overzicht meer? Welke apps zijn goed, spannend en innovatief en dus perfect voor mijn kind? Cinekid AppLab selecteert de beste apps. Bekijk ze hieronder!

Lees meer over AppLab

Kinderen brengen zoveel tijd door op tablets en de smartphones van hun ouders, uren ronddwalend door het enorme internationale aanbod van ontwikkelaars uit heel de wereld, dat we het tijd vonden om eens grondig te kijken wat er nou eigenlijk te doen is in app-land. We hielden het app-aanbod tegen het licht en formuleerden een goed, gezond, mediakritisch menu van apps dat de Cinekid-stempel van goedkeuring met verve kon dragen. Die bundelden we hier samen.

AppLab is de selectie apps die Cinekid uitkiest als voorbeeldstellend in het enorme internationale aanbod. In acht handige categorieën zijn onze app-tips makkelijk te vinden en te vergelijken. Alle apps in onze selectie zijn getest op kwaliteit, speelbaarheid en veiligheid. Ook testen we vanzelfsprekend op privacysettings en geven we leeftijdsadvies en een waarschuwing voor in-app aankopen of ongepaste content.

De selectie van deze AppLab-pagina wordt een aantal keer per jaar aangevuld. Cinekid werkt hiervoor samen met partners uit de gamewereld en de creatieve industrie: jonge game ontwikkelaars, vormgevers en beeldend kunstenaars, studio’s uit binnen- en buitenland. Zij tippen de organisatie met het beste en het nieuwste app-aanbod naar hun smaak. Advies van de experts dus.

Voor AppLab is ook lesmateriaal beschikbaar voor in de klas, ontwikkeld dankzij de financiële steun van ABN AMRO Cultuurfonds.

AppLab in ombouw
In 2015 startte Cinekid het unieke project AppLab, een overzichtelijke maar kritische kijkwijzer voor ouders over het app-aanbod van het moment, gebundeld in een Cinekid-app.

In 2018 is er al zoveel veranderd in de digitale structuur waarop wij allemaal, kinderen in het bijzonder, aan onze digitale producten komen, dat we back to basic gaan: een overzichtelijke pagina waar we alles bundelen in nieuwe categorieën en per app uitleggen wat er zo bijzonder aan is, met een linkje naar de app store of Google Play. 

Vanaf 2018 is onze website dé thuisbasis van de AppLab-selectie van Cinekid. De oude AppLab-app zal binnenkort uit de app store verdwijnen.

AppLab digitaal én fysiek
De nieuwste apps kun je ook fysiek ontdekken zoals bij de bibliotheek of het filmhuis bij jou in de buurt. Kijk hier wanneer en waar AppLab on Tour te vinden is.

AppLab bij jouw instelling of bedrijf? Bekijk hier de mogelijkheden.

Is je tablet veilig voor je kinderen?