Festival

Cinekid on Tour

Naast het Cinekid Festival op 10 locaties in het land zijn er door heel Nederland satellietfestivals bij filmtheaters, bioscopen, cultuurhuizen en bibliotheken. Ieder theater heeft een basis Cinekid programma en voegt zelf extra activiteiten toe. Bekijk hieronder de locaties van Cinekid on Tour 2020.

even geduld...

Bekijk hieronder het filmaanbod van

Cinekid on Tour 2020

Mier - Leeftijd 9+ 

Talentvol voetballertje gaat ver om zijn vader gelukkig te maken.

De getalenteerde voetballer Theo maakt zich zorgen om zijn vader. Nadat zijn ouders gescheiden zijn, is zijn vader begonnen met drinken en komt hierdoor vaak in de problemen. Om zijn vader gelukkig te maken, jokt Theo dat hij voor de beroemde club Arsenal gaat spelen. Papa is apetrots, maar wat als het leugentje uitkomt? Dat wordt nog spannend.

Een mooie film over verantwoordelijkheid en leugentjes om eigen bestwil, die ondanks de zware onderwerpen genoeg ruimte laat voor komische feel-good momenten

Kort maar krachtig - Leeftijd 8+ 

Spanning, ontroering en hilariteit in deze geweldige korte film compilatie voor 8+.

Voor 8+ hebben we dit jaar ook een pr ogramma samengesteld met mooie, grappige en ontroerende korte films. De compilatie is een diverse mix van animatie en live-action films, waarin voor ieder wat wils zit. In het hilarische Buiten de pistes laten twee reddingswerkers een sterk staaltje slapstick zin, het mooie Mijn leven in Versailles is een ingetogen film over de ontluikende vriendschap tussen een meisje en haar chagrijnige oom en Alles op z’n tijd is een spannende live action film over tijdreizende flessenpost.

Pettson en Findus - Leeftijd 4+ 

Vrolijk nieuw avontuur met boer Pettson en zijn kat Findus.

Findus vindt zichzelf inmiddels groot genoeg om zelfstandig te worden, dus verbouwt Pettson, die het eigenlijk wel een fijn idee vindt zijn slaapkamer niet meer te hoeven delen, een oud wc-hokje om tot een huisje voor zijn kat. Maar als het eenmaal zover is, moeten de twee erg wennen aan hun nieuwe bestaan. 

Alweer het derde deel van de live action-filmreeks over de zachtaardige boer Pettson en zijn geanimeerde kat Findus, bekend van de boeken van Sven Nordqvist. Ook dit deel is weer een vrolijke, vertederende kijkervaring voor de allerkleinsten, vol gekkigheid en slapstick.

Verhalen met een staartje - Leeftijd 6+ 

Beestachtig leuke korte animaties voor 6+.

Ook dit jaar hebben we weer een programma samengesteld van de allermooiste korte films. Voor 6+ hebben we daarom een compilatie gemaakt met een aantal leuke korte animaties over het dierenrijk. In korte, originele en grappige animaties zien we een burenruzie tussen twee wolven (Grote Wolf & Kleine Wolf), een kameleon en een kiwi die zonder partner op de Ark van Noah proberen te sluipen (Overboord!), een tijger die wordt gepest doordat hij geen strepen heeft (De tijger zonder strepen) en nog veel meer!