Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Cinekid Festivallocaties

LantarenVenster

Beleef Cinekid Festival deze herfstvakantie bij LantarenVenster Rotterdam!

Speel, bekijk, beleef en verwonder je van 14 t/m 22 oktober bij Cinekid Festival in LantarenVenster. Je kijkt hier de nieuwste films uit het Cinekid-programma, gaat op ontdekking in het MediaLab en kunt meedoen met workshops. Op deze pagina vind je alles wat je bij LantarenVenster kunt beleven tijdens Cinekid Festival! Ga voor kaarten naar de website van LantarenVenster:

Kaartjes voor LantarenVenster Rotterdam
Ga naar de website

Films

Jippie no more!

Speelfilm, 90 minuten
Leeftijd: 8+ 
Taal: Nederlands gesproken

De dertienjarige Jippie heeft twee ouders, vijf zussen en 47 chromosomen, oftewel, het Down Syndroom. Alleen zijn opa neemt hem serieus en noemt hem bij zijn echte naam: Jaap Peter. Hij geeft hem de taak bij de bruiloft van Jippie’s oudste zus Gail bloemen te strooien over het trouwpaard. Jippie is vastbesloten dat te doen én zelf liefde vinden, maar het blijkt moeilijker dan hij denkt.

Jippie no more! is geselecteerd voor de Beste Nederlandse Kinderfilm Competitie en is de openingsfilm van Cinekid Festival 2023!

Saïd & Anna

Serie, 6 afleveringen
Leeftijd: 4+
Taal: Nederlands, Vlaams

Saïd (6) en Anna (7) zijn beste vrienden. Elke dag zijn te vinden in de Repairshop van Saïd’s ouders. Daar worden kapotte spullen met goed gereedschap gerepareerd en krijgen ze een tweede leven. Ondertussen kampen de twee kinderen met hun eigen problemen, die ze  op hun eigen, creatieve manier weten op te lossen.


Saïd & Anna gaat in première op Cinekid Festival 2023!

Rosa - de kleine bloemenfee

Animatiefilm, 75 minuten
Leeftijd: 4+
Taal: Nederlands gedubbed

De kleine bloemenfee Rosa woont alleen in een rozenstruik, en droomt ervan een vriend te hebben. Ze is bang de struik te verlaten, maar op een dag ontmoet ze de avontuurlijke vlinder Silk. Ondanks hun verschillen raken ze bevriend. Wanneer een gemene steentrol Silk ontvoert moet Rosa haar angst overwinnen om haar vriend te redden. Animatiesprookje met liedjes en veel fantasie.

Rosa – de kleine bloemenfee is geselecteerd voor de Beste Kinderfilm Competitie!

Disney shorts - 100 jaar Disney

Compilatie van verschillende korte films, ca 65 min
Leeftijd: 6+
Taal: geen dialoog

Honderd jaar geleden begon Walt Disney met animatie. En dat vieren we met een speciaal kort filmprogramma: negen betoverende animatiefilms door de jaren heen. Van het magische begin tot het sprankelend heden. Met natuurlijk de onvergetelijke klassieker Steamboat Willie. Een reis vol magie en avontuur, en een tijdloos feest voor jong en oud.

Klara’s gekke treinavontuur

Speelfilm, 70 minuten
Leeftijd: 6+ 
Taal: Nederlands gesproken

De boerderij van Klara is in de problemen omdat er niets wil groeien. Gelukkig heeft Albert het Varken een nanozaadje uitgevonden. Hij gaat dat laten zien op zijn speciale hightech-laboratoriumtrein, maar op de reis wordt het zaadje gestolen. In deze vermakelijke animatiefilm gaan Klara en Gavin samen met detective Agatha Chichester achter de dief aan.

Klara’s gekke treinavontuur is geselecteerd voor Beste Kinderfilm Competitie!

Stoere Frans en de gestolen juwelen

Speelfilm, 72 minuten
Leeftijd: 6+
Taal: Nederlands gedubbed

Twee vrienden van Frans maken ruzie en daar wil hij wat aan doen. Om ze weer bij elkaar te krijgen stelt hij voor om als echte detectives uit te zoeken wie de inbreker is die de buurt onveilig maakt. In deze komedie gaan ze enthousiast aan de slag, en komen ze achter onverwachte geheimen. Vervolg op Stoere Frans van vorig jaar.

Stoere Frans en de gestolen juwelen is geselecteerd voor de Beste Kinderfilm Competitie!

De allerbeste korte films uit Nederland

Compilatie van verschillende korte films, ca 65 min
Leeftijd: 6+
Taal: Nederlands gesproken

We hebben de allerbeste korte films uit Nederland bij elkaar gebracht in een spetterend programma. Van nieuwsgierige avonturiers tot dappere dromers: gemaakt door Nederlandse filmmakers die met hun werk over de hele wereld prijzen binnenslepen. Van glinsterende Gouden Kalveren en Oscars tot brullende Cinekid-Leeuwen, deze awardwinnende films zijn speciaal uitgekozen voor filmfans vanaf zes jaar.

Snor - 7 min
Joep in de tomatensoep - 5 min
Otto - 10 min
Giovanni en het waterballet - 15 min
En Route - 10 min
Jacco’s film - 18 min

 

Dancing Queen

Speelfilm, 90 minuten
leeftijd: 8+ 
taal: Nederlands gedubbed of ondertiteld

Wat doe je als je een buitenbeetje bent? Nerdy tiener Mina wil er op school graag bij horen. Maar nog liever wil ze indruk maken op haar idool: hiphop-danser E.D Win. Dus geeft ze zich op voor een door hem georganiseerde danswedstrijd, ook al kan ze niet dansen. Dapper en met steun van haar oma doet ze haar eigen ding.                                                   

Dancing Queen is genomineerd voor de Beste Kinderfilm Competitie!

Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit

Animatiefilm, 85 minuten
Leeftijd: 8+
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
Makers: DreamWorks Animation


Uitvinder Wallace en zijn hond Gromit staan voor een enorme uitdaging: ze moeten het mysterieuze Weerkonijn, dat hun stad plaagt, zien te vangen. Daar hebben ze al hun fantasie, vindingrijkheid en slimheid voor nodig. Een aanstekelijke, absurde, vriendelijke klei-animatie-horror voor de hele familie, met veel liefde en oneindig geduld gemaakt. 

 

Zeevonk

Leeftijd: 10+ 
Land: België
Productiebedrijf: A Private View, Viking Film
Regie: Domien Huyghe 
Lengte: 96 minuten 
Taal: Vlaams; Nederlands ondertiteld 

Lena is elf als ze plotseling haar vader verliest; hij verongelukt bij het vissen op zee. Lena wordt kwaad als sommige mensen zeggen dat hij onvoorzichtig was. Ze gelooft dat een geheimzinnig zeemonster het schip liet omslaan. Zou dat monster echt bestaan? Vechtend met haar verdriet gebruikt ze al haar fantasie en moed om het te vinden in dit ontroerende avontuur.

Zeevonk was de openingsfilm van Berlinale Generation K-PLUS in 2023 en is genomineerd als Beste Nederlandse Kinderfilm!

 

even geduld...