Festival

Cinekid Festival 2022

Kom deze herfstvakantie naar Cinekid Festival, het grootste film- en mediafestival voor kinderen ter wereld!

Beleef, bekijk, speel & verwonder je op Cinekid Festival! De hele herfstvakantie kun je de nieuwste films en series kijken op het grote doek, de vetste games en VR beleven in het MediaLab en leren van je favorieten stemmen tijdens de masterclasses.

Op donderdag 29 september wordt het hele programma bekendgemaakt en start de kaartverkoop, maar op deze pagina vind je alvast een overzicht van de verschillende onderdelen van Cinekid Festival en de belangrijkste data, zodat je niets mist!  

Films & Series

Bij Cinekid Festival raak je niet uitgekeken! Met de allernieuwste films en series voor iedereen duik je in de meest bijzondere en avontuurlijke werelden. Droom weg met de mooiste verhalen, bezoek schitterende premières en stel al je vragen aan jouw favoriete acteurs en regisseurs. 

Openingsfilm

De openingsfilm van Cinekid Festival is Totem, de eerste familiefilm van regisseur en Gouden Kalf-winnaar Sander Burger (De Veroordeling). Totem gaat over de elfjarige Ama (Amani-Jean Philippe), dochter van twee uitgeprocedeerde Senegalese asielzoekers. Ama voelt zich helemaal Nederlands. Ze is een fanatieke zwemster en droomt ervan ooit net zo goed te worden als Ranomi Kromowidjojo, de beste Nederlandse zwemster aller tijden. Op een avond worden haar moeder en broertje gearresteerd. Ama weet uit handen van de politie te blijven en gaat op zoek naar haar vader die nachtdienst heeft. Ze wil absoluut niet naar Senegal worden uitgezet. Zo begint haar zwerftocht door Rotterdam. Tijdens haar zoektocht krijg ze onverwacht gezelschap van een gigantisch stekelvarken. Met behulp van de mysterieuze Kouyaté leert Ama meer over haar totemdier, dat ze Totem heeft genoemd en dat haar al die tijd iets duidelijk probeert te maken. 

Lees alles over Totem

Belangrijke data

Op donderdag 29 september wordt het programma bekendgemaakt en start de kaartverkoop. Kun je niet wachten? Een tipje van de sluier wordt al opgelicht tijdens:

de bekendmaking van de films en series die geselecteerd zijn voor een Cinekid Leeuw: 6 september
de eerste sneak preview met 5 tips die je niet mag missen op Cinekid Festival: 8 september

MediaLab

Kom mee op ontdekkingstocht in het Cinekid MediaLab! In dit grootste MediaLab van de wereld vind je de vetste virtuele games, krankzinnige (digitale) kunstwerken, magische media-installaties en workshop om zelf de handen uit de mouwen te steken. Speel, leer en fantaseer er op los!

Lees alles over het MediaLab