Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Educatie

Trainingen voor leerkrachten

Cinekid streeft naar verankering van film en media-educatie in het curriculum van scholen. Deze verankering wil Cinekid realiseren door niet alleen leerlingen in aanraking te laten komen met kwalitatieve kunsteducatie, maar ook de leerkrachten.

Film en media zijn dé manier om in te spelen op de natuurlijke en intrinsieke motivatie van kinderen om de wereld om hen heen te ontdekken en zelf vorm te geven. Het is daarbij wel belangrijk om kinderen te leren dat media meer is dan Netflix, YouTube, Internet en social media. Met media maak je kunst. In een samenleving die meer en meer doordrenkt raakt van (bewegend) beeld als communicatiemiddel, is het van essentieel belang dat kinderen goed, kritisch en begrijpend leren kijken en beelden leren beoordelen. Om dit te bereiken brengen we niet alleen leerlingen in contact met een divers film en media-aanbod, maar ook de leerkrachten.  

Hieronder vind je ons aanbod met betrekking tot deskundigheidsbevordering.

Rondleiding Cinekid MediaLab
De week voor de herfstvakantie organiseert Cinekid een speciaal programma voor scholen. Leerlingen kunnen deze week een film zien met een speciaal ontwikkeld educatief randprogramma en een bezoek brengen aan het MediaLab. In het MediaLab komen leerlingen in aanraking met de mooiste interactieve kunstinstallaties, de nieuwste apps en games en verschillende exclusieve mediaworkshops. Het MediaLab wil een podium bieden aan goede mediacontent voor kinderen en daarbij een actieve en creatieve houding van kinderen stimuleren. Smaakontwikkeling en een kritische houding ten opzichte van media versterken de positie van kinderen. De digitale producties en installaties van het MediaLab spelen in op hun intrinsiek lerend vermogen door spel en intuïtie. Het is een bijzondere, leuke en leerzame ontdekkingstocht in een festivalsetting. Voorafgaand aan het MediaLab is lesmateriaal voor in de klas beschikbaar om de leerlingen voor te bereiden op het bezoek.

Om leerkrachten een beeld te geven van wat zo’n bezoek inhoudt organiseren we speciale rondleidingen. Wie weet zien we jullie tijdens het scholenprogramma van Cinekid Festival 2024?

Data:
17 oktober om 10:45 en 14:00 (tijdens het scholenprogramma)
23 oktober om 10:45 en 14:00 (tijdens het reguliere festival)

Geïnteresseerd in een rondleiding? Mail naar: educatie@cinekid.nl

Studiedag film en media-vaardigheden voor in de klas
Op aanvraag organiseert Cinekid een studiedag film en mediavaardigheden voor alle leerkrachten uit het team. Tijdens deze studiedag ga je actief aan de slag met verschillende vormen van film en media en leer je hoe dit verrijkend kan zijn voor jouw lessen. Hierin word je gecoached door zowel film en mediamakers als didactische professionials. Aan het eind van de studiedag ga je naar huis metconcrete ideeën om film en media in te zetten in de les. 

Kosten: € 400,- per dag.