Educatie

Studiedagen

Cinekid biedt gedurende het jaar diverse studiedagen aan. Bekijk het aanbod hieronder.

Masterclass MediaLab 
Op donderdag 17 oktober organiseren we een exclusieve, gratis masterclass voor basisschoolleerkrachten in het MediaLab van ons festival. Tijdens deze masterclass ontdek je de mogelijkheden van film en media-educatie binnen het onderwijs. Je krijgt concrete ideeën over hoe je met film aan de slag kunt in de klas en wat het voor jouw school en lessen kan betekenen.

Tijdens de masterclass leer je bijvoorbeeld actief kennismaken met twee filmvormen die je in jouw les kunt inzetten: animatie en Augmented Reality (AR). Doormiddel van stop-motion maak je een eigen animatiefilmpje die je vervolgens afspeelt in een door jou zelf gemaakte AR-kijker. Zo kun je bijvoorbeeld net doen alsof een dier over jouw eigen bureau wandelt. Deze werkvormen zijn natuurlijk binnen allerlei verschillende thema’s in de klas in te zetten. 

Na afloop van de masterclass krijg je de materialen mee naar huis om de aangeleerde technieken in te zetten in jouw eigen les. Daarnaast krijg je een vrijkaartje voor het Cinekid Festival, dat plaatsvindt van 19 t/m 25 oktober. Meld je hier aan

Wanneer: Donderdag 17 oktober, 16:00 tot 18:00 uur 
Waar: Het MediaLab op het Cinekid Festival (Pazzanistraat, Westergas, Amsterdam)
Kosten: Gratis – inclusief materialen voor in jouw eigen les en gratis filmkaartje voor Cinekid Festival

 

 

Rondleiding Cinekid MediaLab
Het Cinekid MediaLab (in oktober op de Westergas in Amsterdam) begeeft zich op het snijvlak van kunst, nieuwe media, technologie en beeldcultuur. Het wil een podium bieden voor betere mediacontent voor kinderen, en een actieve en creatieve houding van kinderen stimuleren. Smaakontwikkeling en een kritische houding ten opzichte van media versterken de positie van kinderen. De digitale producties en installaties van het MediaLab spelen in op hun intrinsiek lerend vermogen door spel en intuïtie. Ze worden daarnaast ook betrokken bij technologie, beeldcultuur en de productie en constructie van media. Hierbij wordt gezocht naar een evenwicht tussen fysieke interactie, verbazing, maken, prutsen en bouwen, analoog versus hightech, talentontwikkeling, conceptuele opstellingen en projecten gericht op de beroepspraktijk.

Kosten: vanaf € 100,- per rondleiding.