Educatie

Schoolvoorstellingen Festival

Oktober staat ook dit jaar volledig in het teken van Cinekid, ’s werelds grootste film- en mediafestival voor kinderen. Tijdens Cinekid Festival komen kinderen in aanraking met het rijkste aanbod van filmproducties en de grootste digitale educatie speeltuin die er bestaat; het MediaLab!

Het Cinekid Festival vindt in 2022 plaats in Pathé Amsterdam Noord, en daarnaast op locaties door heel Nederland. Waneer je meedoet als locatie ontvang je een pakket aan films, eventueel aangevuld met programmering vanuit het MediaLab. Met dit pakket kun je in de herfstvakantie onbeperkt de Cinekid filmprogramma's vertonen. Daarnaast kun je met de vier films uit het pakket in de hele maand oktober onbeperkt schoolvoorstellingen organiseren. Hieronder vind je meer informatie over het organiseren van schoolvoorstellingen.

Wat houdt een schoolvoorstelling van Cinekid in?

 • Leerlingen zien één lange of meerdere korte Cinekid films in een filmtheater of bioscoop.
 • Bij de films ontwikkelt Cinekid gratis voorbereidend digitaal lesmateriaal voor in de klas, waarmee leerkrachten zich kunnen voorbereiden op het bezoek. Daarnaast worden er ook verwerkingsopdrachten ontwikkeld. Zie hier een voorbeeld van eerder ontwikkeld lesmateriaal.
 • Voor het zaalprogramma ontwikkelt Cinekid gesprekshandleidingen waarmee een moderator zelfstandig aan de slag kan. Op deze manier wordt het bezoek van de leerlingen aan het theater méér dan alleen kijken. Ze worden actief ondergedompeld in de wereld van film. Het is ook mogelijk om hiervoor gespreksleiders van Cinekid in te huren.
 • Bij elk filmprogramma ontwikkelen we een introductie filmpje, dat wordt vertoond voorafgaand aan de film. In dit filmpje komen makers aan het woord. Zo krijgen de leerlingen een echt kijkje achter de schermen. Zie hier een voorbeeld van vorig jaar.

Praktische informatie

 • De prijs voor het gehele Cinekid Festivalpakket Basis (inclusief schoolvoorstellingen) is € 600,-. De prijs per leerling mogen theaters zelf bepalen, gemiddeld vragen theaters tusen de € 3,50 en € 6,00 per leerling. Cinekid vraagt verder geen afdracht per leerling.
 • De vier films uit het Cinekid Festivalpakket Basis kunnen de hele maand oktober onbeperkt ingezet worden voor schoolvoorstellingen. Voor elke bouw bieden we een filmprogramma aan (groep 1/2, groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8). De filmprogramma’s bestaan uit zowel nieuwe titels uit 2022, als titels uit 2021.
 • Naast deze films hebben we voor alle groepen verschillende titels uit onze catalogus beschikbaar, met de daaraan gekoppelde educatiepakketten van voorgaande jaren. Deze kunnen tegen een verlaagd tarief van 50 euro per titel worden bijgeboekt. Zo kun je bijvoorbeeld het volgende pakket samenstellen:
  Groep 1/2: Beestenboel
  Groep 3/4: De Grote Boze Vos
  Groep 5/6: Kort Maar Krachtig
  Groep 7/8: Wallay

Voor vragen kun je contact opnemen met j.vanvreden@cinekid.nl of educatie@cinekid.nl