Educatie

Scholenprogramma

Bezoek het Cinekid Festival met jouw klas! De hele maand oktober kun je terecht in Amsterdam en (film)theaters door het land.

In 2018 brachten meer dan 18.000 leerlingen uit heel Nederland een bezoek aan Cinekid. Uit impactonderzoek blijkt dat een bezoek aan Cinekid-film meer inspireert dan een mainstream film, bij zowel kinderen als ouders. Ook hebben leerlingen, na het zien van een Cinekid-film, een breder beeld van het aanbod van speelfilms.

Wat we in 2019 voor jou en je klas in petto hebben? Zie hieronder een tipje van de sluier!

Film: Kapitein Morten en de spinnenkoningin
Door een magisch ongelukje wordt Morten zo klein als een insect. Prachtige stop-motionanimatie, ooit begonnen als theaterproject en kinderboek, boordevol vreemde vondsten en avontuur.

Wanneer: de hele maand oktober, in filmtheaters door heel Nederland

Bekijk hier alle films >

MediaLab 2019
Het MediaLab is de grootste digitale speeltuin in het kader van film. Het is dé plek waar kinderen zich actief en creatief onderdompelen in de wereld van media met workshops, interactieve installaties en creatieve mediatechnieken. Media die je kunt zien, ervaren, beleven en vaak ook zelf kunt maken.

Wanneer: 17 en 18 oktober 2019, Cinekid Festival Amsterdam

Bekijk hier het MediaLab >

 

Juryschool
Hét project om een begrip als kritisch kijken betekenisvol vorm te geven op jouw school: meld je aan als juryschool voor de Nationale Publieksprijs van Cinekid.

Wanneer: de juryperiode vindt plaats in september 2019, op jouw eigen school

Bekijk hier de jurypagina >