Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Educatie

Juryschool

Tijdens het Cinekid Festival in Amsterdam (in oktober) worden de Nationale Publieksprijzen uitgereikt: de onderscheidingen voor de beste Nederlandstalige jeugdproducties. Er zijn twee prijzen: één voor producties voor 4-8 jaar en één voor producties voor 8-12 jaar.

Sinds 2014 wordt de jury van de Nationale Publieksprijs gevormd door de leerlingen van de Cinekid Juryscholen; diverse basisscholen uit alle provincies in Nederland. In de maand september kijken zij op school naar een selectie producties (30 – 60 min kijktijd totaal, afhankelijk van hun leeftijd), waarna ze m.b.v. bijgeleverd lesmateriaal de producties beoordelen. Met behulp van dit lesmateriaal leren ze bewust te kijken, onderzoeken en reflecteren op wat ze zien. Cinekid verzamelt vervolgens alle stemformulieren om de winnaars te bepalen. In iedere provincie streven we naar minimaal 2 juryscholen.

Wat houdt deelname in?
• Je ontvangt digitaal lesmateriaal, stemformulieren en een link naar de genomineerde korte films/series.
• Je voert het project uit in de periode van 12 september t/m 7 oktober 2022.
• In deze periode geven de leerkrachten in minstens twee klassen de les over kritisch kijken, kijkt de klas de selectie korte films en vullen alle kinderen zelfstandig een Cinekid stemformulier in.
• Om deel te nemen dient jouw school met minimaal één klas uit de onderbouw en één klas uit de bovenbouw mee te doen.
• Duur kijk- en lestijd: maximaal 45 minuten in groep 1 t/m 4 en maximaal 90 minuten in groep 5 t/m 8.
• Cinekid verzamelt alle stemformulieren, telt vervolgens alle stemmen en zo wordt de winnaar van de publieksprijs bepaald. De prijs wordt tijdens het festival uitgereikt.

Zijn er vragen over de Nationale Publieksprijs of over jouw deelname als juryschool? Neem contact met ons op via film@cinekid.nl voor eventuele vragen.

Doe mee aan de Cinekid Juryschool
Meld mijn klas aan