Educatie

Juryschool

Tijdens het Cinekid Festival in Amsterdam (in oktober) worden de Nationale Publieksprijzen uitgereikt: de onderscheidingen voor de beste Nederlandstalige jeugdproducties. Er zijn twee prijzen: één voor producties voor 4-8 jaar en één voor producties voor 8-12 jaar.

Sinds 2014 wordt de jury van de Nationale Publieksprijs gevormd door de leerlingen van de Cinekid Juryscholen; diverse basisscholen uit alle provincies in Nederland. In de maand september kijken zij op school naar een selectie producties (20 – 60 min kijktijd totaal, afhankelijk van hun leeftijd), waarna ze m.b.v. bijgeleverd lesmateriaal de producties beoordelen. Cinekid verzamelt vervolgens alle stemformulieren om de winnaars te bepalen. In iedere provincie streven we naar minimaal 2 juryscholen.

Wat houdt deelname in?
• Je ontvangt digitaal lesmateriaal, stemformulieren en een link naar of DVD van de genomineerde korte films/series.
• Je voert het project uit in de periode van 6 september t/m 7 oktober 2021.
• In deze periode geven de leerkrachten in minstens drie klassen de les over kritisch kijken, kijkt de klas de selectie korte films en vullen alle kinderen zelfstandig een Cinekid stemformulier in.
• Om deel te nemen dient jouw school met minimaal drie (en maximaal zoveel je wilt) klassen mee te doen:
- 1 groep 1, 2, 3
- 1 groep 4, 5, 6
- 1 groep 7, 8
• Duur kijk- en lestijd: maximaal 30 minuten in groep 1 t/m 3 en maximaal 90 minuten in groep 4 t/m 8.
• Cinekid verzamelt alle stemformulieren, telt vervolgens alle stemmen en zo wordt de winnaar van de publieksprijs bepaald. De prijs wordt tijdens het festival uitgereikt.

Tip: een Cinekid-medewerker komt graag bij je langs op school voor de jurylessen. Interesse? Neem contact met ons op via educatie@cinekid.nl.

Doe mee aan de Cinekid Juryschool
Meld mijn klas aan