Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Scholenprogramma Amsterdam

Scholenprogramma door het land

In oktober en november biedt Cinekid een programma aan voor scholen, van groep 1 t/m 8 en VO1. Ook voor het speciaal onderwijs is er een passend filmprogramma samengesteld. Aanmelden kan vanaf nu!

Het hele jaar speurt Cinekid naar de mooiste, meest bijzondere films van over de hele wereld. Graag laten we die zien aan scholieren door het hele land. Door een filmbezoek kunnen kinderen zich verplaatsen in verhalen van over de hele wereld en reflecteren op hun eigen belevingswereld én die van de ander. Een bezoek aan Cinekid past binnen een lesprogramma over mediawijsheid, kritisch kijken, film educatie en/of burgerschap. 

Info voor scholen

  • Voor het scholenprogramma stelt Cinekid jaarlijks een speciaal filmprogramma samen, met de mooiste en meest bijzondere korte en lange films van over de hele wereld. Voor elke bouw bieden we filmprogramma’s aan (groep 1/2, 3/4, 5/6, 7/8/VO1 en speciaal onderwijs). Bekijk het programma hier
  • Leerlingen kunnen rond de herfstvakantie meerdere korte Cinekid films bezoeken in een filmtheater bij de school in de buurt
  • Bij elk filmprogramma ontwikkelen we gratis digitaal lesmateriaal, ter verdieping voor en na het filmbezoek. 
    Zie hier een voorbeeld van eerder lesmateriaal
  • Ligt jullie school in (de regio) Amsterdam. Kijk dan hier en meld je direct aan voor een bezoek

Zin om met de klas of school naar Cinekid te komen? Stuur een bericht naar educatie@cinekid.nl, dan brengen wij je in contact met een filmhuis in de buurt om jullie bezoek te plannen.