Nieuws

Meld je aan als Cinekid vrijwilliger

Om ons festival opnieuw tot een groot succes te maken zijn wij op zoek naar helden!

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Cinekid. Elk jaar dragen ruim 400 enthousiastelingen bij aan het grootste mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Zo zetten we samen een fantastische beleving van het festival neer voor de jonge bezoekers. Ben jij werkend, gepensioneerd, studerend, maatschappelijk stagiair­ of gewoon op zoek naar een leuke ervaring? Meld je aan en help ons er weer een magisch jaar van te maken!

Wat vraagt Cinekid?

  • Inzet, betrouwbaarheid en vooral veel enthousiasme
  • Een minimale beschikbaarheid van 3 dagen in de periode van 16 t/m 25 oktober

Wat biedt Cinekid jou?

  • Een uniek kijkje achter de schermen van een mediafestival
  • Twee gratis toegangskaartjes voor het MediaLab (kind en begeleider) of twee gratis filmkaartjes (kind en begeleider)
  • Mogelijkheid om films te kijken tijdens het festival
  • Lekker eten en drinken op de dagen dat je werkt
  • Een Cinekid bedankje en Cinekid T-shirt
  • Toegang tot het Cinekid eindfeest!

Lijkt het jou leuk om mee te werken aan het festival? Lees hieronder meer over de verschillende functies en kijk wat jou het meeste aanspreekt.

Vrijwilligersfuncties

Bij het aanmelden als vrijwilliger vragen we je aan te geven welke functies jouw voorkeur hebben. De werktijden verschillen per functie. Gemiddeld gezien loopt een dienst van 8.30 uur tot 17.00 uur. Het kan echter voorkomen dat je dienst later begint en/of eindigt. De dagen waarop je ingezet kan worden, zijn:

Woensdag 16 oktober – Opening Cinekid Festival
Donderdag 17 oktober & vrijdag 18 oktober – Cinekid Scholenprogramma
Zaterdag 19 oktober t/m vrijdag 25 oktober – Cinekid Festival
Dinsdag 22 t/m vrijdag 25 oktober 2019 – Cinekid for Professionals

Storytellers workshops en installaties in het MediaLab
Tijdens het festival kijken duizenden kinderen en ouders hun ogen uit in het MediaLab, een digitale speeltuin waarin tientallen interactieve werken geëxposeerd worden. Kan jij gepassioneerd vertellen en ben je niet bang om je interactief op te stellen? Lijkt jou het leuk om meer te weten te komen over de nieuwste 3D-ervaringen, virtual reality-spellen en animatieworkshops? Ben je een kindervriend die het leuk vindt om het publiek van Cinekid uit te dagen om deze installaties te leren kennen? Word dan vrijwilliger in het MediaLab! Niet gevreesd: technische kennis is geen vereiste. Meer overtuiging nodig? Bekijk deze sfeerimpressie van het MediaLab van vorig jaar.

Zaalwacht
Als zaalwacht ben je verantwoordelijk voor het scannen van de entreekaartjes, zorg je ervoor dat de jonge bezoekers stemmen voor de publieksprijs, begeleid je het publiek, beantwoord je hun vragen en zorg je ervoor dat de zaal netjes blijft. De werkzaamheden zijn erg divers, maar je staat altijd in contact met de festivalbezoekers. Als zaalwacht ben je geregeld in de filmzaal aanwezig en heb je dus de kans een hoop films mee te kijken!

Filminleider
Ben jij niet bang om voor een grote groep te staan en ben je goed in het enthousiasmeren van mensen? Dan staat de functie van filminleider je op het lijf geschreven! Als filminleider zorg jij voor een korte introductie van de film, waarbij je de kinderen en hun ouders warm maakt voor wat er gaat komen. Jij zorgt ervoor dat het publiek weet wat ze kan verwachten van de film. Deze functie wordt vaak gecombineerd met de functie zaalwacht. Als filminleider krijg je van tevoren een korte masterclass.

Host(ess)/ Publieksbegeleiders
Als host(ess) ben jij het gezicht van Cinekid. Bezoekers komen naar jou toe voor vragen en begeleiding. Jij zorgt ervoor dat iedereen een programmakrant ontvangt en je enthousiasmeert de bezoekers om een publieksenquête in te vullen. Ben jij gastvrij en houd je ervan om mensen te ontvangen en wegwijs te maken? Dan is de functie van gastheer of –vrouw echt iets voor jou.

Vliegende keep
Tijdens het festival doen er zich veel onverwachtheden voor. Als vliegende keep ben je de reservekracht die ingezet wordt waar nodig. Op deze manier kun je in vele functies terechtkomen en kan iedere dienst er weer anders uitzien. We zijn op zoek naar mensen met een flexibele werkhouding en die van afwisseling houden.

Cinekid for Professionals (22 t/m 25 oktober) - horeca en catering
Tijdens een festival kan de aanwezigheid van lekker eten en drinken uiteraard niet gemist worden. Wij zoeken horecavrijwilligers voor achter de bar, voor het uitlopen van drankjes en voor verdere ondersteuning van de horeca tijdens Cinekid for Professionals, het industrie-evenement van Cinekid. Heb je horecaervaring of zou je deze juist graag willen opdoen? Dan pas je perfect in het horeca- en cateringteam.

Cinekid for Professionals (22 t/m 25 oktober) – special host
Naast de enthousiaste Cinekid-bezoekers komen er elk jaar tientallen internationale professionals uit de kindermediawereld naar Cinekid Festival gereisd om conferenties bij te wonen, te netwerken en de nieuwste films te bekijken. Als vrijwilliger bij het Cinekid for Professionals-programma ondersteun je de producenten en/of locatiemanagers om dit in goede banen te leiden. Lijkt het jou leuk om deze professionele kindermediawereld eens van dichtbij te bekijken? Dan is ondersteuning Cinekid for Professionals misschien iets voor jou! Een goede beheersing van de Engelse taal is hierbij een vereiste.

Coach Maatschappelijke stagiaires
Ook dit jaar wordt Cinekid weer ondersteund door enthousiaste maatschappelijke stagiaires. Deze groep scholieren wordt tijdens het festival begeleidt door een coach. Lijkt het je leuk om aanspreekpunt te zijn voor deze groep en ze te begeleiden tijdens hun stage? Dan zoeken we jou!

Super Crew
Lijkt het jou leuk om meer verantwoordelijkheid te dragen tijdens het festival en om je helemaal onder te dompelen in het festival gedruis? Dan is de Super Crew iets voor jou! Als Super Crew ondersteun je de vrijwilligerscoördinatoren gedurende het festival, ben je meerdere dagen beschikbaar en kan je flexibel worden ingezet. Dit bied je de kans om intensiever betrokken te raken bij de festivalorganisatie.

Ben jij overtuigd en kom jij als vrijwilliger je bijdrage leveren aan Cinekid Festival 2019? Meld je dan snel aan door het aanmeldformulier in te vullen.

Vragen?
Heb je nog vragen voordat je je aanmeldt? Of wil jij vrijwilligerswerk bij Cinekid Festival gebruiken als stage? Mail dan naar vrijwilligers@cinekid.nl

Let op: Cinekid kan helaas geen reiskosten vergoeden.

 

;