Nieuws

Meld je aan als Cinekid vrijwilliger

Om ons festival opnieuw tot een groot succes te maken kunnen wij jouw hulp goed gebruiken!

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Cinekid. Jaarlijks dragen ruim 400 vrijwilligers bij aan het grootste mediafestival voor kinderen tussen 3 en 14 jaar. Ben jij werkend, gepensioneerd, studerend, maatschappelijk stagair­ of gewoon op zoek naar een leuke ervaring? Meld je dan aan!

Wat vraagt Cinekid?

  • Inzet, betrouwbaarheid en vooral veel enthousiasme
  • Een minimale beschikbaarheid van 3 dagen in de periode van 17 t/m 26 oktober

Wat biedt Cinekid jou?

  • Een uniek kijkje achter de schermen van een media festival
  • Twee gratis toegansgskaartjes voor het MediaLab (kind en begeleider) of twee gratis filmkaartjes (kind en begeleider)
  • Mogelijkheid om films te kijken tijdens het festival
  • Een origineel Cinekid T-shirt
  • Lunch en consumpties tijdens je dienst
  • Toegang tot het Cinekid eindfeest

Vrijwilligersfuncties

Voor, tijdens en na het festival werken meer dan 400 vrijwilligers mee aan Cinekid. Bij het aanmelden als vrijwilliger vragen we je aan te geven welke functies jouw voorkeur hebben. Hieronder staan de functies toegelicht. De werktijden verschillen per functie. Gemiddeld gezien loopt een dienst van 8.30 uur tot 17.00 uur. Het kan echter voorkomen dat je dienst later begint en/of eindigt.

Begeleiding workshops en installaties in het MediaLab
Tijdens het festival kijken duizenden kinderen en ouders hun ogen uit in het MediaLab, waarin tientallen interactieven werken geëxposeerd worden. Lijkt jou het leuk om meer te weten te komen over de nieuwste 3D-objecten, VR-spellen, animatieworkshops en noem maar op? Ben je een kindervriend die het leuk vindt om het publiek van Cinekid uit te dagen deze installaties te leren kennen en ben je assertief? Word dan vrijwilliger in het MediaLab! Niet gevreesd: technische kennis is geen vereiste.

Nog niet overtuigd? Bekijk dan deze sfeerimpressie van het MediaLab van vorig jaar.

Zaalwacht/publieksbegeleiding
Als zaalwacht ben je verantwoordelijk voor het scannen van de entreekaartjes, zorg je ervoor dat de jonge bezoekers  stemmen voor de publieksprijs, begeleid je het publiek, beantwoord je hun vragen en zorg je ervoor dat de zaal netjes blijft. De werkzaamheden zijn erg divers, maar je staat altijd in contact met de festivalbezoekers. Als zaalwacht ben je geregeld in de filmzaal aanwezig en heb je dus de kans een hoop films mee te kijken!

Filminleider
Ben jij niet bang om voor een grote groep te staan en ben je goed in het enthousiasmeren van mensen? Dan staat de functie van filminleider je op het lijf geschreven! Als filminleider zorg jij voor een korte introductie van de film, waarbij je de kinderen en hun ouders warm maakt voor wat er komen gaat. Jij zorgt ervoor dat het publiek weet wat zij kunnen verwachten van de film. Hierbij is het belangrijk dat je weet waar de film over gaat, zodat je het publiek enthousiast kan maken bij een grappige film of juist rustig kunt krijgen voor een emotionele film.

Deze functie wordt vaak gecombineerd met de functie zaalwacht. Als filminleider krijg je van te voren een korte Masterclass.

Host(ess)
Als host(ess) ben jij het gezicht van Cinekid. Bezoekers komen naar jou toe voor vragen en begeleiding. Ben jij gastvrij en houd je ervan om mensen te ontvangen en wegwijs te maken? Dan is de functie van gastheer of -vrouw iets voor jou!

Flexmedewerker
Tijdens het festival doen er zich veel onverwachtheden voor. Als flexmedewerker ben je de reservekracht die ingezet wordt waar nodig. Op deze manier kun je in vele functies terechtkomen en kan iedere dienst er weer anders uitzien. Heb je een flexibele werkhouding en houd je van afwisseling? Dan is de flexfunctie perfect voor jou.

Ondersteuning horeca/catering
Tijdens een festival kan de aanwezigheid van lekker eten en drinken uiteraard niet gemist worden. Wij zoeken horecavrijwilligers voor achter de bar, het uitlopen van drankjes  en voor verdere ondersteuning van de catering waar nodig? Heb je horecaervaring of zou je deze juist graag willen opdoen? Dan pas je perfect in het horeca- en cateringteam.

Afbouwer
Ben jij een aanpakker en lijkt het jou leuk om samen met de Cinekid crew nog actief te zijn na afloop van het festival? Help dan ook mee met het afbouwen. Je ondersteunt de Cinekid technici waar nodig met het helpen afbreken en opruimen van het MediaLab en het festivalterrein.

Werktijden: Vrijdagavond (26 oktober) en zaterdagochtend en middag (27 oktober).

Ondersteuning Cinekid for Professionals
Naast de enthousiaste Cinekid bezoekers komen er elk jaar tientallen internationale professionals uit de kindermedia wereld naar Cinekid festival gereisd om conferenties bij te wonen, informatie uit te wisselen, de nieuwste films te bekijken etc. Als vrijwilliger bij het Cinekid for Professionals programma ondersteun je de producenten en/of locatiemanagers waar nodig. Lijkt het jou leuk om deze professionele kindermedia wereld eens van dichtbij te bekijken? Dan is ondersteuning Cinekid for Professionals misschien iets voor jou!

Een goede beheersing van de Engelse taal is een vereiste.
Cinekid for Professionals vindt plaats van 23 t/m 26 oktober 2018.

Super Crew
Ben jij veel beschikbaar, heb je een flexibele werkhouding en ben je bereid om je extra in te zetten (voor en) tijdens het festival? Dan is de Super Crew misschien iets voor jou! Als Super Crew lid draag je extra verantwoordelijkheid en ondersteun je de vrijwilligerscoördinatoren waar nodig. Dit biedt je de kans om meer betrokken te raken bij de festivalorganisatie!

Er zijn ook een aantal fulltime functies op vrijwillige basis beschikbaar. Ben je op zoek naar meer verantwoordelijkheid tijdens het festival? Stuur dan een mailtje met een motivatie en je CV naar vrijwilligers@cinekid.nl

Vragen?
Voor vragen, opmerkingen of extra informatie kun je altijd contact met ons opnemen via vrijwilligers@cinekid.nl of 020-3030791.

Let op: Cinekid kan helaas geen reiskosten vergoeden.

;