Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

Vrijwilligers gezocht van 15 - 27 oktober

Cinekid is op zoek naar helden om mee te helpen op het grootste kindermedia festival ter wereld.
Iets voor jou?

Cinekid is op zoek naar jou, help jij een handje mee?

Cinekid Festival bestaat al sinds 1986 en heeft jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers. Dat was nooit gelukt zonder vrijwilligers! Samen zetten we een fantastische beleving neer voor jonge bezoekers van 4 tot 14 jaar. Wil jij helpen op het grootste kindermediafestival ter wereld en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen? Dan is dit jouw kans! Je achtergrond of leeftijd is niet belangrijk, je inzet en enthousiasme des te meer.

Het hoogtepunt van Cinekid Festival is tijdens de herfstvakantie bij Pathé Amsterdam Noord. Ben jij op deze locatie minimaal 2 dagen beschikbaar in de periode 15 tot 27 oktober? 

Word vrijwilliger!
Schrijf je in

Wat biedt Cinekid jou?

  • Je ervaart hoe het is om op het grootste kindermediafestival ter wereld te werken.
  • Voor elke werkdag ontvang je een voucher voor een Cinekid-film naar keuze. Dat mag je weggeven of zelf gebruiken op je vrije dag.
  • Je krijgt het Cinekid certificaat, een handige tool voor het vinden van nieuwe banen en leuke festivalfuncties! Meer weten? Lees hieronder meer info.

Cinekid Certificaat 2023
Sinds vorig jaar, 2022 ontvangt iedereen die goed heeft geholpen op Cinekid Festival een officieel Cinekid Certificaat. Hierop worden jouw vaardigheden omschreven en beoordeeld. Met trots kun je dit certificaat toevoegen aan een CV. Hiermee zien toekomstige werkgevers dat dat hun (potentiële) nieuwe medewerker graag wilt werken en zich inzet voor de maatschappij. Bij onze partners is zelfs al het eerste stapje gezet en mag je met het certificaat gegarandeerd langskomen voor een sollicitatiegesprek! Bekijk hier welke partners het Cinekid Certificaat erkennen. 

Functie-omschrijving Cinekid Festival 2023

Bij je aanmelding geef je aan welke functies jouw voorkeur hebben, daar houden wij dan zoveel mogelijk rekening mee. De werktijden verschillen per functie. Een dienst duurt gemiddeld van 9.00 uur tot 17.00 uur. Het kan echter voorkomen dat je dienst later begint en/of eindigt, dit weet je wanneer je jouw persoonlijke rooster hebt ontvangen. Welke functies zijn er?

Promoteam voorafgaand aan het festival

Kun jij niet wachten om ons alvast een handje te helpen? Meld je dan aan voor het team dat de stad met Cinekid posters zal opfleuren! Op donderdag 28 september gaat deze promocampagne van start. We zijn op zoek naar fietsfreaks die willen helpen met het verspreiden van de Cinekid leeuw door de verschillende stadsdelen. Met je grootste glimlach ga je langs bij verschillende partners die onze posters met liefde ophangen. Doe je dit liever samen in plaats van op je eigen gemakje? Uiteraard kun je ook op pad met een vriend(in). 

Promoteam tijdens het festival

De ervaring van de bezoekers van Cinekid Festival is heel belangrijk voor ons. We moeten weten wat bezoekers van ons festival vinden, zodat we het volgend jaar tot een nóg groter succes kunnen maken! Vind jij het leuk om mensen aan te spreken en bij te dragen aan de bezoekerservaring van Cinekid? Als onderdeel van het promoteam vraag je bezoekers naar hun ervaring en laat je ze het publieksonderzoek invullen op een iPad.

Activiteitenbegeleider MediaLab installaties

Lijkt jou het leuk om meer te weten te komen over de nieuwste 3D-ervaringen, virtual reality-spellen en animatieworkshops? Ben je een kindervriend die het leuk vindt om het publiek van Cinekid uit te dagen om deze installaties te leren kennen? Of sta jij klaar bij de workshops om kinderen hun creativiteit te prikkelen en ze te helpen waar nodig? Word dan vrijwilliger in het MediaLab! Niet gevreesd: technische kennis is geen vereiste en je krijgt vooraf duidelijke instructies van professionals, die ook altijd in de buurt zijn.  

Activiteitenbegeleider workshops

In het MediaLab kunnen kinderen meedoen met inloop- en/of inschrijfworkshops. Bij deze activiteiten worden zij aangespoord om zelf aan de slag te gaan. Lijkt het jou leuk om tijdens het festival kinderen hun creativiteit te prikkelen en ze een handje op weg te helpen wanneer dit nodig is? Meld je dan aan als activiteitenbegeleider workshops.

Gespreksleider

Als gespreksleider ben je verantwoordelijk voor het inleiden van de films vooraf en het leiden van de Q&A’s na afloop. In de inleiding heet je het publiek in de zaal welkom en introduceer je de film die ze gaan kijken. Voor de Q&A’s na afloop mag je in gesprek met de filmmakers en/of acteurs van de film en ze het hemd van het lijf vragen! Daarnaast coördineer je de vragen die uit het publiek komen. 

Als gespreksleider ben je minimaal 3 dagen beschikbaar tussen 21 en 27 oktober. Daarnaast krijg je voorafgaand aan het festival een training waarvoor je ook een avond beschikbaar moet zijn. De datum hiervoor wordt nog bekend gemaakt. 

Je kan als gespreksleider in je eentje werken maar meestal delen we je in in een duo. Je mag ook een vriend of vriendin meevragen! 

Deze functie is 11+

Zaalwacht

Als zaalwacht ben je verantwoordelijk voor het scannen van de entreekaartjes en zorg je ervoor dat de jonge bezoekers de film beoordelen voor de publieksprijs. Je begeleidt het publiek, beantwoordt hun vragen en houdt er toezicht op dat de zaal netjes blijft. Je bent oplettend, houdt een oogje in het zeil voor vragende blikken en schiet te hulp waar nodig. De werkzaamheden zijn erg divers, maar je staat altijd in contact met de festivalbezoekers. Als zaalwacht ben je geregeld in de filmzaal aanwezig en heb je dus de kans een hoop films mee te kijken! Benieuwd welke films tijdens Cinekid Festival te zien zijn? Het filmprogramma wordt 28 september bekendgemaakt! Ben jij 1 van onze nieuwe zaalwachten? 

Deze functie is 14+

Host

Als host ben jij het gezicht van Cinekid. Je verwelkomt de bezoekers en zorgt er bij binnenkomst al voor dat zij zich helemaal op hun plek voelen. Je staat open voor hun vragen en begeleidt ze waar nodig, bijvoorbeeld door tickets te scannen, programmakranten uit te delen en bezoekers de weg te wijzen. Ben jij gastvrij en houd je ervan om mensen te helpen? Dan is deze functie echt iets voor jou.

We hebben de gehele periode Hosts nodig. Naast de festival dagen ook op twee speciale avonden voor genodigden op 15 en 25 oktober. De werkzaamheden zijn afwisselend. Met een klein team zorg je voor ondersteuning bij op- en afbouw, je verwelkomt de gasten, helpt de locatiemanagers om het programma in goede banen te leiden en voorziet gasten van een drankje en een hapje. Lijkt het jou leuk om Cinekid Festival van achter de schermen te beleven? Houd je van wisselende werkzaamheden en contact met gasten? Meld je dan aan voor Host team- speciale evenementen.

Deze functie is 16+

Supercrew

Lijkt het jou leuk om meer verantwoordelijkheid te dragen tijdens het festival, ben je goed in organiseren en begeleiden en/of een echte coördinator? Wil jij je volledig onderdompelen in het Cinekid festival gevoel en de organisatie? Dan hoor jij thuis in dit team. Tijdens het festival ondersteun bij taken die op dat moment urgent zijn, dat kan van alles zijn. Zo kan het dat je de dag start met het ontvangen van de vrijwilligers, later werkt als zaalwacht en de dag afsluit bij een MediaLab installatie. Lid zijn van de Supercrew biedt de kans om intensief betrokken te zijn bij de organisatie van het festival en daar veel van te leren.

Deze functie is 16+

Welke functie past bij jou?
Schrijf je in!

Vragen?

Ben je nog niet helemaal zeker en heb je eerst nog vragen voordat jij je aanmeldt? Of wil je vrijwilligerswerk bij Cinekid Festival gebruiken als stage? Laat het ons weten door te mailen naar vrijwilligers@cinekid.nl. Ben je tussen de 12 en 15 jaar oud? Kom dan gezellig samen met je ouder of verzorger vrijwilligen.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen in ons team!

;