Winkelmandje
11
Kies datum en tijd
Home

Foto's Cinekid Festival 2022

Dit is Cinekid Festival 2022 in beeld! Van feestelijke premières met je favoriete filmsterren tot digitale spektakels in het MediaLab. Allemaal in ons festivalhart Amsterdam Pathé Noord. Je bekijkt de foto's van dag tot dag hier!

Woensdag 12 oktober

Yes! Cinekid Festival 2022 is vandaag feestelijk geopend. Presentatrice Janouk Kelderman, die we natuurlijk kennen van Het Klokhuis en Brainstorm, nam ons mee door de opening. Op het podium gaf onze directeur Heleen Rouw een warm welkom aan de grootste zaal van ons festivalhart Pathé Amsterdam Noord. En staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Eric van der Burg werd geinterviewd door de Junior Crew. Uiteraard stonden regisseur Sander Burger en hoofdrolspelers Amani-Jean Philippe en Ole van Hoogdalem extra in de spotlight. Met z'n allen telden we af om de wereldpremière van de Nederlandse jeugdfilm Totem aan te kondigen. Cinekid Festival 2022 is nu officieel begonnen, proost!

Foto's door: Corinne de Korver

Zaterdag 15 oktober

De scholendagen zijn afgelopen en dat betekent dat Cinekid Festival nu geopend is voor het grote publiek! Jullie konden proeven van de eerste premières en gingen op verkenningstocht in het MediaLab en het buitenterrein. Uiteraard waren er speciale gasten! Regisseur Sander Burger en hoofdrolspelers Amani-Jean Philippe en Ole van Hoogdalem waren bij de publiekopening van Totem om al jullie vragen te beantwoorden. De eerste masterclasses gingen van start, zoals Stemacteren met Robotbroer, en er werd met graffiti gespoten bij het Straatmuseum!

Foto's door: Melanie Lemahieu

Zondag 16 oktober

Het barstte van de bekende gezichten vandaag op Cinekid Festival! De cast & crew van Strijder, Shabu en Zenith II waren namelijk te gast om antwoord te geven op al jullie prangende vragen. Ook werd er keihard gedanst tijdens de energieke Skitta-show op het festivalterrein en werd de Shorts by Kids Award uitgereikt! 

Foto's door: Corinne de Korver

 

Zondag 16 oktober: speciale vertoning van Pluk van de Petteflet met eregast Burny Bos

Vandaag was de aftrap van ons CineKlassieker-programma rondom Burny Bos, met een speciale vertoning van Pluk van de Petteflet! Hier ging René Mioch met Burny in gesprek over zijn indrukwekkende rol in de wereld van jeugdfilm. Ook waren CineKlassieker-filmsterren Verno Romney (uit Het Zakmes), Sarah Bannier (uit Minoes) en Coen van Overdam (uit Brammetje Baas) aanwezig, én het authentieke takelwagentje uit de film! Daarna sprak ook Noa Johannes nog met Burny in de speciale vertoning voor VPRO Gids-leden.  

Foto's door: Corinne de Korver

Maandag 17 oktober

Het was griezelen geblazen vandaag! Tijdens de masterclass Spooky special make-up transformeerden jullie tot creepy monsters met vampiertanden, plakneuzen en nepbloed. De film Lucy Goes Gangsta ging feestelijk in premiere, mét de cast & crew! En natuurlijk was het weer harstikke druk in het MediaLab.

Foto's door: Bete van Meeuwen

Dinsdag 18 oktober

Vandaag kregen we bezoek van de enige echte Quinty Misiedjan! Niet alleen konden jullie haar ontmoeten tijdens een meet & greet, ze gaf ook nog een masterclass sketches maken én je zag haar shinen tijdens de première van De dikke data show. Over stralen gesproken, het was een en al glamour tijdens de Little Miss Kwakoe verkiezing op de Cineplaza! Ook was de internationale cast van Mini-Zlatan & oom bestie aanwezig tijdens de premiere.

Foto's door: Bete van Meeuwen en Maarten Laupman

Woensdag 19 oktober

Het was sportdag op Cinekid Festival! En met een reden, want Zappsport bestaat 20 jaar en dat moest gevierd worden! Niemand minder dan Ron Boszhard kwam langs om de sportdag te openen. Er was een latjetrap toernooi, superjudoka Roy Meyer leerde alles over de zelfverdedigingssport tijdens de judoclinic en er werd uitgeraasd op de stormbaan van XPLCT Studios! Ook in de films werd er volop gesport. Zo waren er bijzondere vertoningen van Dojo en Strijder mét speciale gasten!

Foto's door: Bete van Meeuwen

 

Donderdag 20 oktober

De cast van Matties kwam langs voor een speciale vertoning én een masterclass rappen! De poppen André en Alfred en de hoofdrolspelers van Totem en CineKlassieker Brammetje Baas werden het hemd van het lijf gevraagd tijdens een Q&A. Ook kon je buiten op het festivalterrein je haar laten knippen door Arra the Barber uit Amsterdam-Noord en kickboksen met shirin. 

Foto's door: Bete van Meeuwen

Donderdag 20 oktober: Cinekid Awards

Vandaag was een hoogtepunt op Cinekid Festival, want de Gouden Leeuwen werden uitgereikt in ons festivalhart! Maar liefst tien awards werden uitgereikt aan de beste films, series en game & app. Yuku en de Himalayabloem werd bekroond met de Beste Kinderfilm Award! Een andere prijswinnende film, Matties, ging diezelfde dag nog in première in Pathé Amsterdam Noord, én er was een masterclass rappen met de cast van de spannende jeugdfilm.

Foto's door: Maarten Laupman

Vrijdag 21 oktober

Vandaag was alweer de laatste dag van Cinekid Festival in Amsterdam Pathé Noord! Regisseur Cees van Kempen kwam langs voor een speciale vertoning en workshop van de gloednieuwe natuurdocumentaire Wolf. En we kregen nog meer bezoek van grote namen! Zo was de hele cast en crew van de nieuwe jeugdserie Kofi's Tori aanwezig én van CineKlassieker Het zakmes.  I Am Aisha sloot de dag af met een optreden op de Cineplaza!

Foto's door: Maarten Laupman

Cinekid Festival in LantarenVenster

Neem een kijkje in het MediaLab van Cinekid Festival in LantarenVenster! Hier maak je je eigen robot, danst jouw poppetje in een digitale disco en leef je je door middel van motion capture in in bekende kunstwerken. 

Foto's door: Hans Tak

;