Scholenprogramma

MediaLab 2019: Hello World

Het MediaLab is de grootste digitale speeltuin in het kader van film. Het is dé plek waar kinderen zich actief en creatief onderdompelen in de wereld van media met workshops, interactieve installaties, (kunst)projecten en de nieuwste creatieve mediatechnieken. Media die je kunt zien, ervaren, beleven en vaak ook zelf kunt maken.

De programmering is ieder jaar weer anders. Zo konden kinderen op het festival al met virtual reality-brillen vliegen als een vogel of gamen in een onderwaterwereld. Daarnaast leren de workshops in het lab ze hoe al die installaties eigenlijk werken en wat er schuilgaat achter de wereld van nieuwe media en techniek.

Het MediaLab van 2019 met het thema Hello World, neemt jouw leerlingen mee op een offline media-reis. Om te ervaren, te beleven en te beschouwen. Over hoe we communiceren met woord én beeld; met werelden en culturen die verschillen, maar die ook onderdeel zijn van het grotere geheel. Eén grote wereld van allerlei gemeenschappen, beschavingen en subculturen. Waar sta jij in die wereld? En welke media-voetstap laat jij straks achter?Praktisch
Een bezoek aan het MediaLab duurt 1,5 uur. De leerlingen gaan in twee- of drietallen op ontdekkingsreis. Kosten per bezoek zijn € 5,- per leerling. Combineer je je bezoek met een Cinekid Filmvoorstelling, dan biedt Cinekid een aantrekkelijk combi-tarief van € 7,50- per leerling.

Kom met je klas naar het MediaLab
Meld mij aan