Home

Cinekid for toddlers

Cinekid has an extended programme perfectly suitable for younger children.

Check out a few highlights below!

Wereldpremière De avonturen van Anansi de spin

In West-Afrika, Suriname en het Caribisch gebied kent bijna iedereen de spin Anansi, maar in Nederland nog niet. Hartstikke zonde, want het is een bijzonder beest. In deze animatieserie leer je hem alsnog kennen. Elke aflevering vertelt een sprookje over Anansi, die zijn tegenstanders iedere keer weer te slim af is.

Koop je tickets hier

Kleuterworkshop Anansi 

Je kijkt niet alleen naar de mooie animaties over de spin Anansi, je speelt het ook na! In deze workshop kun je een van de boeken van Anansi de spin naspelen. De scènes uit het boek worden gefilmd en achter elkaar geplakt tot een echte speelfilm.

Koop je tickets hier

Wereldpremière De avonturen van Pim & Pom in het museum 

In deze kleurrijke serie duiken Pim en Pom in de kunst. Elke aflevering komen ze in een ander beroemd Nederlands kunstwerk terecht. Ze schaatsen in het schilderij Winterlandschap met schaatsers van Hendrick Avercamp. Ze worden vies in het werk Moedertaak van Pieter de Hooch en ze spelen verstoppertje in het beroemde schilderij Korenveld met kraaien van Vincent van Gogh.  

Koop je tickets hier

Mijn moeder is een gorilla

Jonna woont al acht jaar in een weeshuis, maar dan klopt een gorilla-moeder aan om haar te adopteren. Dat is zelfs voor de eigenwijze Jonna even wennen, maar al snel kunnen ze het geweldig goed met elkaar vinden, tot een bazige stadsbestuurder een pretpark op de plaats van hun huisje wil bouwen en ze in actie moeten komen.

Koop je tickets hier

De beste verjaardag ooit

Op de verjaardag van een konijntje, met worteltaart, cadeautjes en een picknick bij het meer, moeten zijn ouders met zijn babyzusje naar de dokter. Koppig besluit hij naar zijn oma te gaan. De tocht door het bos, samen met zijn vriendjes, is een vrolijk en soms spannend avontuur. Uiteindelijk wordt het toch nog feest in deze levendige animatiefilm.

Koop je tickets hier

Première Rintje 2

Rintje is een stoere en lieve foxterriër. Met een oor in de lucht en zijn neus omhoog ontdekt hij de wereld. In het tweede seizoen van Rintje loopt een voorstelling met een doorzaag-act iets anders dan gedacht. Ook gaat Rintje bij zijn oma logeren en kampeert hij in de tuin met zijn vrienden.

Koop je tickets hier

Mironins

Vrolijke animatiefilm over een gele, rode en blauwe druppel uit de schilderijen van Joan Miró, een beroemde Spaanse kunstenaar. Deze Mironins komen elke nacht tot leven. Ze reizen van schilderij naar schilderij, vallen van de ene verbazing in de andere en ontmoeten onvergetelijke figuren.

Koop je tickets hier

Première Meneer Papier

Meneer Papier knipt en plakt zijn eigen wereld in elkaar. Heeft hij honger? Dan knipt hij een appel. Heeft hij dorst? Dan snijdt hij een fles uit. Hij woont in een papieren huis, in papieren natuur. Zijn enige vriend is een kat, maar eenzaam is hij nooit: hij kan altijd nieuwe vrienden uitknippen!

Koop je tickets hier

;