Shopping cart
11
Pick date and time
Home

Cinekid festivalfilms en -series

Heel veel films en series die op het festival hebben gedraaid kijk je nu in de bioscoop, op tv of online!

Raak je maar niet uitgekeken? We hebben de festivalfilms en -series die in de bioscoop, op tv en online te zien zijn voor je op een rijtje gezet! Veel kijkplezier. 

Films

 • Rosa, de kleine bloemenfee
  Leeftijd: alle leeftijden 
  Waar te zien: in de bioscoop, Picl

  De kleine bloemenfee Rosa woont alleen in een rozenstruik, en droomt ervan een vriend te hebben. Ze is bang de struik te verlaten, maar op een dag ontmoet ze de avontuurlijke vlinder Silk. Ondanks hun verschillen raken ze bevriend. Wanneer een gemene steentrol Silk ontvoert moet Rosa haar angst overwinnen om haar vriend te redden. Animatiesprookje met liedjes en veel fantasie.

 • Stoere Frans en de gestolen juwelen 
  Leeftijd: alle leeftijden
  Waar te zien: Pathé Thuis

  Twee vrienden van Frans maken ruzie en daar wil hij wat aan doen. Om ze weer bij elkaar te krijgen stelt hij voor om als echte detectives uit te zoeken wie de inbreker is die de buurt onveilig maakt. In deze komedie gaan ze enthousiast aan de slag, en komen ze achter onverwachte geheimen. 

 • Dounia en de prinses van Aleppo
  Leeftijd: alle leeftijden
  Waar te zien: NPO Start

  De Syrische Dounia groeit op bij haar grootouders in Aleppo. Zij proberen de oorlog ver weg bij hun kleindochter te houden, door samen te koken en met oma’s mooie verhalen over magische zaden. Totdat ze alsnog moeten vluchten naar een veiligere woonplek. Deze magisch-realistische animatiefilm combineert liefdevol liedjes met de cultuur van Aleppo. 

 • Hotel Sinestra
  Leeftijd: 6+
  Waar te zien: Pathé Thuis

  In dit magische, winterse familie-avontuur, wenst Ava tijdens een skivakantie in Zwitserland haar overbezorgde ouders weg. De volgende ochtend blijken álle ouders verdwenen en vieren de kids feest in het kinderwalhalla. Tot alles één grote chaos wordt. Ava werkt samen met haar nieuwe vrienden om de boel terug te draaien. Een komische film over kind-zijn, óók voor volwassenen.

 • Romaissa de superheld uit Rotterdam
  Leeftijd: 6+
  Waar te zien: NPO Start

  Spannend avontuur over de Rotterdamse Romaissa (12), die ontdekt dat een projectontwikkelaar hun flat wil slopen. Ze trommelt haar beste vrienden én buurtgenoten op om in actie te komen. Ondertussen blijkt ze magische krachten te hebben die haar masterplan hopelijk kunnen laten slagen. Energiek, speels jeugddrama over familiebanden, je lot in eigen hand nemen en de kracht van gemeenschap.

 • Dancing Queen
  Leeftijd: 8+
  Waar te zien: nu in de bioscoop

  Wat doe je als je een buitenbeetje bent? Nerdy tiener Mina wil er op school graag bij horen. Maar nog liever wil ze indruk maken op haar idool: hiphop-danser E.D Win. Dus geeft ze zich op voor een door hem georganiseerde danswedstrijd, ook al kan ze niet dansen. Dapper en met steun van haar oma doet ze haar eigen ding.

 • Jippie No More!
  Leeftijd: 8+
  Waar te zien: in de bioscoop vanaf 13 december

  Als Gail, de oudste zus van Jaap Peter (Jippie), gaat trouwen, komt de hele familie bij elkaar in het grote landhuis van opa Willem. Samen willen ze er een groot feest van maken. Dat blijkt lastig als Jippie voor het eerst verliefd wordt op Lily, die meer oog lijkt te hebben voor zijn zusje Joe. Wanneer ook de rest van de familie tegen de welbekende gezinsperikelen aanloopt, lopen de spanningen hoog op. 

 • Kung Fu Leeuw
  Leeftijd: 8+
  Waar te zien: Pathé Thuis

  Jimmy (14) is een van de fanatiekste kung fu-leerlingen van zijn school, dus hij verwacht dat hij voor de leeuwenkop wordt geselecteerd tijdens de traditionele Chinese leeuwendans. Maar zijn leermeester vraagt nieuwkomer Li Jié voor deze eervolle plek. Jimmy moet zijn ego en geldingsdrang opzij leren zetten in dit sportieve coming of age-drama over vriendschap, samenwerking en toewijding.

 • Wallace & Gromit: the Curse of the Were-Rabbit
  Leeftijd: 8+
  Waar te zien: Pathé Thuis

  Uitvinder Wallace en zijn hond Gromit staan voor een enorme uitdaging: ze moeten het mysterieuze Weerkonijn, dat hun stad plaagt, zien te vangen. Daar hebben ze al hun fantasie, vindingrijkheid en slimheid voor nodig. Een aanstekelijke, absurde, vriendelijke klei-animatie-horror voor de hele familie, met veel liefde en oneindig geduld gemaakt. 

 • Kiddo
  Leeftijd: 9+
  Waar te zien: Pathé Thuis, Picl

  Lu (11) woont bij een pleeggezin omdat haar moeder Karina als filmster in Hollywood werkt. Op een dag neemt Karina haar ‘kiddo’ mee op een doldwaze roadtrip, compleet met vermommingspruiken en cowboylaarzen. Tijdens deze reis leert Lu haar fantasierijke moeder pas echt kennen. Hoewel de thema’s in deze moeder-dochterfilm best serieus zijn, wordt het verhaal speels en met humor verteld.

 • Leeuwin
  Leeftijd: 9+
  Waar te zien: Pathé Thuis

  Sportief en energiek tienerdrama waarin Rosie vanuit zonnig en gezellig Suriname verhuist naar een grijs en kil Nederland, waar ze niemand kent. Gelukkig wordt haar voetbaltalent ook hier herkend. Daarbij heeft ze al snel een fijne bestie gevonden in haar nieuwe meidenteam. Terwijl ze haar professionele voetbaldroom volgt, vindt niet iedereen het even makkelijk dat Rosie altijd de beste is van de groep.

 • Okedoeibedankt
  Leeftijd: 9+
  Waar te zien: NPO Start

  Jamie (12) en haar stoere bestie Imane (13) vertrekken spontaan naar Parijs, naar Jamies oma. Maar hun road trip naar de Franse hoofdstad wordt snel spannend door onverwachte gebeurtenissen en vrienden. In dit avontuur leren ze elkaar én zichzelf beter kennen. De film wordt gezien en beleefd vanuit het perspectief van tieners met een gehoorbeperking en grotendeels verteld in gebarentaal.

 • Zeevonk
  Leeftijd: 10+
  Waar te zien: nu in de bioscoop, Picl

  Lena is elf als ze plotseling haar vader verliest; hij verongelukt bij het vissen op zee. Lena wordt kwaad als sommige mensen zeggen dat hij onvoorzichtig was. Ze gelooft dat een geheimzinnig zeemonster het schip liet omslaan. Zou dat monster echt bestaan? Vechtend met haar verdriet gebruikt ze al haar fantasie en moed om het te vinden in dit ontroerende avontuur.

 • Beraber
  Leeftijd: 12+
  Waar te zien: nu in de bioscoop, Picl

  De pas geëmigreerde Rotterdamse Zeki (14) komt met zijn vader terecht in een sjieke, afgesloten wijk in Istanbul. Maar deze rebelse free runner weet te ontsnappen en leert zijn nieuwe stad en haar inwoners  kennen. Zeki maakt vrienden, maar laat zich tegelijkertijd gevaarlijk meeslepen. Volwassen en spannend drama over vriendschap, groepsdruk, rouwverwerking en ontdekken waar en bij wie je thuiskomt.

Series

 • Katy en de gestolen kippen
  Leeftijd: 4+
  Waar te zien: Zappelin, NPO Start

  Als de zevenjarige Katy op de kippen van haar oma mag passen, verdwijnen er eitjes en kippen. Katy gaat op onderzoek uit en stuit onder andere op een bunzing, haar nieuwe buurjongen Boy en een brutale kraai.

 • Saïd & Anna
  Leeftijd: 4+
  Waar te zien: NPO Start, Op TV vanaf 23 Oktober iedere dag te zien om 7.20 uur op VRT Ketnet

  Saïd en Anna zijn beste vrienden en zijn dagelijks te vinden in de Repairshop van Saïds ouders. Terwijl kapotte spullen van de mensen uit de buurt daar met goed gereedschap worden gerepareerd, weten de kinderen hun eigen 'probleempjes' ook op geheel eigen, creatieve wijze te fixen. 

 • De Dikke Data Show Seizoen 4
  Leeftijd: 6+
  Waar te zien: NPO Start,Op TV vanaf 8 Oktober iedere zondag te zien om 18.17 uur op NPO 3


  Hoe word je een digitaal atleet? Mis je de boot als je ouders niet in crypto zitten? Wat moet je doen als je ongevraagd viral gaat op het internet? Kunnen chips mensen slimmer maken? Hoe scoor je een monsterhit via TikTok? Ben je online onsterfelijk? Nieuwe presentator Quinty probeert antwoorden op deze vragen te vinden met behulp van wetenschappers en journalisten. Haar onderzoek wisselt Quinty af met grappige sketches. 

 • Zapp Recordbrekers
  Leeftijd: 6+
  Waar te zien: NPO Start, Op TV vanaf 4 November iedere zaterdag te zien om 19.21 uur op NPO 3

  Onder leiding van Ron Boszhard en Britt Dekker zetten tieners grappige, uitdagende en sportieve records neer. Nagels lakken op een galopperend paard, snowboardend van de piste een puzzel oplossen of in drie minuten dertig vazen kapot schieten met een voetbal? Alles kan, zolang je maar zorgt dat je de beste blijft!

 • Wilde Buren
  Leeftijd: 7+
  Waar te zien: NPO Start

  In het volle Nederland komen mens  en dier steeds dichter bij elkaar te wonen. En dat gaat niet altijd goed. Van Friesland tot Limburg is er gedoe met bevers, meeuwen, wolven en zwijnen. Gabriël Martina, beter bekend als Wildebras, schiet te hulp als advocaat van de dieren deze grappige, licht absurde, liefdevolle en diervriendelijke serie van VPRO Jeugd.

 • De Mensenbieb
  Leeftijd: 8+
  Waar te zien: Op TV vanaf 26 November iedere zondag te zien om 19.20 uur op NPO 3

  De Mensenbieb is een bibliotheek... met mensen. Kinderen mogen er een levend boek lenen. Deze 'boeken' zijn mensen met een bijzonder verhaal. Vijftien minuten lang mag je aan deze persoon alles vragen wat je maar wil. Zoals je in de gewonde bieb een interessant, spannend of leerzaam boek leent, zo 'leen' je in de Mensenbieb een ander mens, een levend boek.

 • Waku Waku
  Leeftijd: 8+
  Waar te zien: NPO Start, Op TV vanaf 25 September iedere schooldag te zien om 18.20 uur op NPO 3

  Kinderen kruipen in de huid van BN-ers en mogen 'Waku Waku' LIVE meespelen tijdens dit unieke special event op Cinekid. Door vragen te beantwoorden over de natuur kunnen ze Waku Waku-aapjes en een mooi prijzenpakket winnen. Wat denk jij? Zijn de kinderen of de BN-ers beter in het beantwoorden van vragen?

 • Zo Dood als een Pier
  Leeftijd: 8+
  Waar te zien: NPO Start

  Op de 7e Montessorischool in Amsterdam West kregen kinderen wel heel vaak met de dood te maken: Juf Pleun stierf aan een hartaanval, juf Tineke aan kanker, en juf Thirsa is ongeneeslijk ziek. Leerling Mo gaat op zoek naar antwoorden op vragen over de dood en leert ondertussen samen met zijn klasgenoten in de schooltuin over de cyclus van het leven.

 • Kinderen van Mavungu
  Leeftijd: 9+
  Waar te zien: NPO Start

  In het tropische regenwoud van Suriname zijn drie kinderen bijna klaar met  de basisschool. Volgend jaar vertrekken ze naar de middelbare school in de stad. Hun dorp is opgericht door tot slaaf gemaakten die de plantages ontvluchtten tijdens de Nederlandse koloniale overheersing. Die erfenis voelen deze kids nog elke dag. Rituelen en Instagram wisselen elkaar af in deze bijzondere jeugddocumentaire, met Typhoon als verteller.

 • Lampje
  Leeftijd: 9+
  Waar te zien: NPO Start

  Lampje speelt zich af in een mysterieuze wereld van piraten, zeemeerminnen en het Zwarte Huis. Een wereld die is gecreëerd met behulp van unieke kostuums en locaties, visual effects en meeslepende muziek. Lampje is een verhaal over moed, vriendschap en over altijd mogen zijn wie je bent.

 • Venny & de Bims
  Leeftijd: 9+
  Waar te zien: Youtube, Zapp

  In deze vrolijke serie vol dans en muziek verhuist Venny van een klein dorpje naar het grote Amsterdam. Ze maakt kennis met stadsdeel de Bijlmer, ook wel bekend als De Bims. Het is even wennen op een plek waar ze niemand kent en waar het druk en chaotisch is. Vindt ze haar plek in deze culturele smeltkroes?

 • Blozende Oortjes
  Leeftijd: 12+
  Waar te zien: Youtube, NPO Start, Op TV vanaf 15 November iedere dag te zien om 22.40 uur op NPO 3

  In vrolijke settings krijgen 25 tieners ongemakkelijke vragen voorgeschoteld. De verschillende afleveringen gaan over de eerste kus, naaktfoto's op social media, seksualiteit, liefde, verlangen en grenzen. Ondertussen filmen de jongeren elkaar ook buiten de studio en leer je iedereen steeds beter kennen. 

;