Shopping cart
11
Pick date and time
Home

Jeugd presentatoren gezocht!

Ben jij niet uit de bioscoop te slaan, heb je Netflix al maanden uit of heb je de scherpste analyses over de TikTok’s van je vrienden? Vind je het leuk om voor een publiek te staan om bijvoorbeeld te acteren of te presenteren? Mooi, want we zoeken filmfanaten tussen de 14 en 20 jaar uit de buurt van Amsterdam om tijdens ons festival nagesprekken en Q&A’s te begeleiden.

Cinekid is hét media- en filmfestival van Nederland. Hier volg je de coolste workshops en kijk je de allermooiste kinderfilms! Daar blijft het niet bij: na sommige filmvertoningen vindt er nog een Q&A plaats. Dit is een nagesprek waarbij een gast wordt uitgenodigd voor een interview. Denk aan regisseurs en filmsterren die maar al te graag over hun film willen praten.

Wat doet een gespreksleider?

Als gespreksleider ben je verantwoordelijk voor het inleiden van de films vooraf en het leiden van de Q&A’s na afloop. In de inleiding heet je het publiek in de zaal welkom en introduceer je de film die ze gaan kijken. Voor de Q&A’s na afloop mag je in gesprek met de filmmakers en/of acteurs van de film en ze het hemd van het lijf vragen! Daarnaast coördineer je de vragen die uit het publiek komen.

Waar moet je aan voldoen?

Als gespreksleider ben je minimaal 3 dagen beschikbaar tussen 21 en 27 oktober. Daarnaast krijg je voorafgaand aan het festival een training waarvoor je ook een middag/avond beschikbaar moet zijn. Deze vindt plaats op donderdag 19 oktober.

Het is fijn als je een beetje Engels kan, maar dit is niet verplicht. Je kan als gespreksleider in je eentje werken maar meestal delen we je in in een duo. Je mag ook een vriend of vriendin meevragen! 

Aanmelden

Wij zoeken voor aankomend festival tien enthousiaste jongeren vanaf 14 jaar. Wil jij deel uitmaken van het leukste filmfestival van Nederland? Ben jij de interviewer die we zoeken? Kan jij niet wachten om soms wel drie films per dag te kijken? Meld je dan nu aan! Aanmelden kan via ons vrijwilligersformulier. Heb je eerst nog wat vragen? Stuur dan een mailtje naar film@cinekid.nl!

 

;