Shopping cart
11
Pick date and time
Home

De selectie van de Netwerk Mediawijsheid Game & App Award van Cinekid is bekend!

Cinekid erkent de significante rol die games en apps vervullen in het leven van kinderen. Games en apps hebben het vermogen om verhalen op een andere manier te vertellen los van film of serie. Door nieuwe, non-lineaire vertelmethoden en een actieve rol van de speler(s) ontstaan speelse, vernieuwende, grensverleggende verhaalvormen en belevenissen.

Met deze award wil Cinekid samen met Netwerk Mediawijsheid de makers, die innovatieve, artistieke en bijzondere vertelvormen in een game of app integreren, graag belonen. Tegelijkertijd is het van belang om een mediawijs gamedesign te stimuleren in de wereld van loot boxes en privacy issues. Daarom biedt Netwerk Mediawijsheid het prijzengeld van € 2500 aan. Om met deze award bij te dragen aan de ontwikkeling van verantwoorde games, met oog op gebruikers en het bieden van een rijke ervaring. 
 
Acht inzendingen zijn geselecteerd en deze zijn allemaal te spelen in het MediaLab tijdens Cinekid Festival van 15 t/m 27 oktober 2023 in Pathé Amsterdam Noord. Het volledige programma staat vanaf 28 september online, dan start ook de kaartverkoop op cinekid.nl.  
 
Gamemakers, kunstenaars, studio's en appbouwers zijn via een Open Call uitgenodigd om hun game in te sturen. Criteria voor de selectie: de game of app moet zijn uitgebracht in 2022 of 2023, kwalitatief hoogstaand op het gebied van vormgeving, interactie, geluid/muziek of/en de verhaalstructuur en vernieuwend.  
 
De jury bestaande uit Martine Spaans (Game publisher FGL & Tamlaki en General Manager van de Dutch Game Association), Geert Nellen (Oprichter, lead designer en creative director bij Digital Dreams) en Wytze Koppelman (namens Netwerk Mediawijsheid / Conservator Cultuur & Entertainment ((o.a. Games)) bij het Instituut voor Beeld en Geluid) hebben acht werken geselecteerd. Uit deze selectie is door de Cinekid Junior Crew, (28 kinderen tussen de 7 en 14 jaar), de winnaar gekozen. De winnaar wordt op woensdagavond 25 oktober 2023 bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Cinekid Awards.  
 
De volgende titels zijn geselecteerd:  

Voice Racers - Monobanda
Eiland Expeditie - Picoo
The Imaginary Friend - Steye Hallema & Studio Biarritz
Billy BumBum - Frambosa
Cat Cafe Manager - Roost Games
TinyKin - Splashteam
Robo Maestro - Joost van Dongen
HackShield in de klas - HackShield Cyber Heroes B.V.


 

Benieuwd geworden naar deze games? Kom ze spelen op Cinekid Festival!  
 
Over Cinekid 
Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen bereikt. Maar ook is Cinekid hét internationale platform gericht op kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden.  
  
Cinekid Festival 2023 vindt plaats tijdens de herfstvakantie in het hele land van 15 t/m 29 oktober 2023 met als hoofdlocatie Pathé Amsterdam Noord. Hier is ook het grootste Cinekid MediaLab te vinden: maar liefst 1000 m2. Het lab is geopend van zaterdag 21 t/m vrijdag 27 oktober voor publiek. Daarnaast zijn er acht landelijke theaters die een ’satelliet-locatie’ zijn met een eigen MediaLab.    
   
Cinekid for Professionals (CfP) vindt plaats van 24 t/m 27 oktober 2023. CfP als gast bijwonen?  Hier  kun je meer informatie vinden. 
    
Het Cinekid scholenprogramma vindt plaats van 16 t/m 20 oktober 2023 in Pathé Amsterdam Noord.   

;