Shopping cart
11
Pick date and time
Home

De 5 parels die je écht niet mag missen

Neem een voorproefje van het Cinekid-programma!

Bijna is het zover! Op 15 oktober gaat de 36ste editie van het Cinekid Festival van start! Het hele programma maken we op donderdag 29 september om 10.00 uur bekend, dan start ook de kaartverkoop. Kun je niet wachten om te duiken in het mooie programma vol films, series, workshops en andere activiteiten? Wij verklappen alvast een deel van het programma dat je in oktober sowieso moet zien. De komende weken lichten we steeds een tipje van de sluier op van het programma.

Bekijk hier de trailer van Cinekid Festival 2022. Abonneer je op onze nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn!

Openingsfilm Totem (wereldpremière)

Op Cinekid gaat Totem in wereldpremière, op woensdag 12 oktober. De film gaat over Ama (11), die een grote droom heeft. Ze wil net zo’n goede zwemster worden als Ranomi Kromowidjojo. Maar Ama heeft ook een groot probleem. Ze mag niet in Nederland blijven. Zij en haar familie worden teruggestuurd naar Senegal. Als de politie hen te pakken krijgt tenminste.

Op een dag worden haar moeder en broertje gearresteerd. Ama weet te vluchten. Ze gaat op zoek naar haar vader, die nachtdienst heeft. Tijdens haar zoektocht krijgt ze hulp van een enorm stekelvarken. Ze noemt hem Totem. Totem probeert haar iets duidelijk te maken, maar wat?

De hele herfstvakantie te zien in Amsterdam en door heel Nederland. 

Robotbroer

Reis mee naar de toekomst! De elfjarige Alberte krijgt voor haar verjaardag een spiksplinternieuwe robotbroer die net een echt mens is. Alberte hoort nu ook bij de populaire kinderen op school, maar kan je echt vrienden worden met een robot? Dat is de grote vraag in deze grappige sciencefictionfilm die je laat nadenken over mensen en technologie, eenzaamheid en onzekerheid, jaloezie en vriendschap.


De hele herfstvakantie te zien in Amsterdam en door heel Nederland. 

Comedy Queen (Nederlandse première)

Sasha (13) is na de dood van haar moeder kwaad op haar verdriet. Ze vindt het ook vreselijk dat haar vader zo moet huilen. Daarom bedenkt het dappere meisje een plan. Ze weet hoe ze tranen kan tegenhouden, ze knipt haar haar af en besluit standup-komiek te worden, zodat ze haar vader weer kan laten lachen. Ontroerend, intens maar ook met humor.

De hele herfstvakantie te zien in Amsterdam en door heel Nederland. 

Matties (wereldpremière)

Spannend jeugddrama waarin Ilias (12) ziet hoe Younes, Ilias’ rechtgeaarde vriend en grote voorbeeld, bij een vergismoord om het leven komt. De rouwende Ilias zoekt daarna troost bij een criminele kennis, die hem opbeurt met de belofte van het snelle geld. Lukt het Ilias om dit gevaarlijke leven te weerstaan?

De hele herfstvakantie te zien in Amsterdam.

AR installatie: Critical Distance

Hoe vinden orka’s hun weg in een donkere zee? Door geluid te weerkaatsen. Door deze ‘echolocatie’ kunnen ze ‘zien’ in het donker. Zo kunnen ze hun vrienden en vijanden herkennen en jagen. Een handige truc. Maar dan moet er natuurlijk geen herrie zijn.

Toch gebeurt dat steeds vaker. Orka’s hebben veel last van het geluid van onze boten. Daardoor kunnen ze moeilijker jagen, en verdwalen ze. In Critical Distance bekijk je de wereld door de ogen van orka Kiki. Hoe werkt echolocatie precies? En hoe is het als je daar ineens niet meer op kunt bouwen?

De hele herfstvakantie te beleven in het MediaLab in Amsterdam en door heel Nederland.

 

;