Shopping cart
11
Pick date and time
Home

Nieuw: Radio Cinekid

Deze herfstvakantie lanceren we een nieuw concept op Cinekid Festival: Radio Cinekid! Op het festivalterrein maken kinderen live radio en podcasts met elke dag een nieuwe kunstenaar of radiomaker.

Radio Noord

Radio Noord is een onderzoek naar Amsterdam Noord en haar bewoners en de buurthuizen. Is het buurthuis het middelpunt en smeermiddel van de buurt of een archaïsch fenomeen dat slechts in stand wordt gehouden uit nostalgisch oogpunt? Is dit een plek voor oude én nieuwe bewoners?

In iedere radioshow zijn er verschillende gasten; (bekende) buurtbewoners, muzikanten, vertegenwoordigers van het buur-thuis, winnaars en verliezers. Terugkerende items zijn: gentrificatie bingo – wijken voor de rijken – de race: wekelijkse wedstrijd bakfiets vs Canta – het geluid van de straat – ongevraagd advies.

Hotmamahot

Hotmamahot geeft sinds 2010 creatieve workshops voor het basis- en voortgezet onderwijs. Op geheel eigen wijze brengen ze kinderen in aanraking met  diverse technieken en materialen, beeldend en technisch, en leren ze hun eigen verbeelding te gebruiken bij de totstandkoming van een uniek eindproduct. Op Cinekid Festival leert hotmamahot kinderen alles over radiomaken! 

Samira Hoogvliets

Samira Hoogvliets heeft zo veel liefde voor haar Amsterdam-Noord dat ze er het liefst de hele dag over praat in het podcast The Noord Face. Amsterdam Noord heeft karakter, de mensen zijn echt en puur en het dorpsgevoel heerst nog echt. Noorderlingen groeten elkaar op straat! Noord zit in haar DNA verweven en hier gaat ze over in gesprek bij Radio Cinekid! 

Marjolein Frijling

Marjolein Frijling studeerde culturele antropologie aan de UvA en ging vervolgens naar de Toneelacademie in Maastricht waar ze haar regie-opleiding afrondde in 2009. In haar jeugd verhuisde ze meer dan 15 keer. Zo woonde ze als kind in Indonesië, Schotland, Engeland en Oman. Ze denkt dat dat ook een belangrijke reden is waarom ze continu bezig is met het  doorgronden van verschillende sociologische en culturele  verbanden. Ze is daarbij altijd op zoek naar de gelaagdheid  van verhalen en perspectieven. De dilemma's waar mensen en zijzelf zich in bevinden fascineert haar. Dit komt terug in al haar film-, radio- en theaterwerk.

Zelf aan de slag

Door het maken van radioprogramma’s gaan kinderen actief aan de slag met mediawijsheid in de vorm van (digitale) geletterdheid, sociale vaardigheden, storytelling en presentatievaardigheden. Kinderen ervaren (de kwetsbaarheid van) taal en ontdekken en ontwikkelen bewustwording. Uit onderzoek blijkt dat kinderen naar aanleiding van een podcast op zoek gaan naar meer informatie en afleveringen vaker beluisteren. Een van de doelen van Radio Cinekid is om kinderen uit te dagen op een andere manier te communiceren dan ze gewend zijn: hoe breng je een verhaal spannend over, zodat mensen blijven luisteren?

Radio Cinekid is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van het AMVJ Fonds en de Janivo Stichting.

;