Home

Vriendschap op Cinekid Play

Zaterdag 30 juli is de Internationale Dag van de Vriendschap! Om vriendschap te vieren tippen wij 5 korte films en 1 game over vriendschap die je op Cinekid Play kunt kijken of spelen.

Found

Game
Leeftijd: 4+

Vind elkaar in een prachtig sneeuwlandschap, volg de voetstappen die je achter laat. In deze poëtische mini-game speel je met je linker- en rechterhand twee figuurtjes tegelijk die elkaar moeten vinden in een besneeuwd bos. Hoe? Begin met elkaars voetstappen te volgen en let goed op welke bomen je ziet!

Speel de game hier!

De winkel voor denkbeeldige vrienden

Korte film
Leeftijd: 6+

Dit winkeltje heeft iets heel speciaals in de aanbieding! Edgar, een mysterieuze ambachtsman met een klein, verborgen winkeltje, krijgt bezoek van Lucie, een meisje met dromerige ogen en een ongewoon verzoek.

Kijk de korte film hier!

Mishou

Korte film
Leeftijd: 6+

Een piepklein hondje blijft alleen achter op de Noordpool. Haar bazin, die hoort bij een groep troep en lawaai makende toeristen, is haar vergeten. Gelukkig ontfermen vier poolhazen zich over Mishou. Ze doen er alles aan om haar op te vrolijken en uiteindelijk lukt dat en voelt het hondje zich thuis. Maar Mishou’s bazin is het hondje niet vergeten. 

Kijk de korte film hier!

Verloren voorwerpen

Korte film
Leeftijd: 8+

In een gevonden voorwerpen-doos in een Japans restaurant leven een kleine dinosaurusknuffel en een rood gebreid vosje hun rustige bestaan. Maar hun vredige leventje wordt ruw verstoord wanneer het vosje in de problemen komt. Lukt het de groene minidinosaurus met een superspannende en ontroerende reddingsactie om zijn beste vriend te helpen?

Kijk de korte film hier!

De kleine knal

Korte film
Leeftijd: 9+

Korte computeranimatie waarin een eenzame ster moet toezien hoe andere hemellichamen één of meerdere kleinere sterren in de buurt hebben om mee te spelen. Deze geelrode ster heeft helemaal niemand. Tot in de verte een lichtblauwe ster verschijnt. Lukt het om een echt contact te maken, ondanks die lichtjaren afstand?

Kijk de korte film hier! 

Shower Boys

Korte film
Leeftijd: 11+

Na een verhitte training met het sportteam gaan beste vrienden Viggo en Noel samen terug naar huis om lol te hebben. Bij de spelletjes die ze spelen testen ze elkaars grenzen en mannelijkheid. Maar dan stellen de volwassenen onverwacht een time-out voor, wat de vraag oproept wat nu eigenlijk toegestaan is bij een vriendschap tussen twee jongens.

Kijk de korte film hier! 

;